Bestaan er in Nederland waterbronnen waar iedereen gratis water kan komen nemen?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik heb het eigenlijk over bronwater, water dat van nature uit de grond komt en dat dus zuiver is, onbewerkt, puur drinkwater, zonder chloortoevoegingen en dergelijke, zoals het water dat gebotteld wordt voor verkoop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag in Nederland op heel veel plaatsen gratis water komen nemen. Rivieren, sloten, meertjes: overal mag je best wel een emmertje water halen. Als je het over drinkwater hebt: Nee. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bronwater Bronwater moet in Nederland voldoen aan de drinkwaternorm. Het bevat in het algemeen iets minder chloride dan drinkwater en is, [hoewel soms gewonnen uit dezelfde watervoerende laag als drinkwater, ] vijfhonderd tot duizend keer duurder.

Bronnen:
http://www.geologievannederland.nl/ondergr...

Zolang je het niet hoeft te drinken, mag je de Noordzee leeg scheppen.

Ja, onder andere de kranen bij de toiletten van tankstations.

Ik weet niet of je bedoelt dat dat je dat water rechtstreeks uit de grond kunt pompen, of gewoon een algemeen watertappunt. Die laatste zijn er wel. Op meerdere plekken in Nederland zijn op 22 maart watertappunt gekomen waar je dus gratis water kan tappen. Zie het bericht in onderstaande link. Toegevoegd na 46 seconden: watertappunt = watertappunten

Bronnen:
http://join-the-pipe.org
http://www.vitens.nl/PersMedia/Persbericht...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100