Kan de aarde te vol worden?

Dat er zoveel mensen zijn dat er gewoon geen plek meer is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Voor die tijd is er al veel te weinig ruimte om eten en drinken voor alle mensen te verbouwen. Als je nu alle mensen op aarde zou nemen zouden ze geloof ik allemaal in Nederland passen, staande. Toegevoegd na 2 minuten: 7 miljard mensen op aarde. Stel 4 mensen per vierkante meter. Dan 1.750.000.000 vierkante meter nodig. Een vierkante kilometer is 1.000.000 vierkante meter. Alle mensen op aarde zouden dus op 1750 vierkante kilometer passen. Nederland is grofweg 42.000 vierkante kilometer..

Lang voor die tijd zullen de mensen elkaar het leven onmogelijk maken. Net zoals teveel ratten in een kooi stoppen ook tot vechten leidt. Tevens maakt een grote bevolkingsdichtheid extra kwetsbaar voor verspreiding van (besmettelijke) ziekten met als gevolg beperking van de bevolkingsgroei.

Nee genoeg plek en genoeg plaatsen die in leefgebied kunnen worden omgetoverd zoals gebergte of woestijn. De aarde word wel steeds warmer naarmate er meer mensen komen. Dit kan wel gevaarlijk worden.

Of de Aarde teveel mensen herbergt wordt vooral bepaald door de consumptiebehoefte van mensen. Voor een consumptiepatroon zoals wij in het westen kennen is de Aarde al veel te klein om die luxe en verspilling voor alle mensen te verwezenlijken. Het hangt er dus vanaf voor welk scenario je kiest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100