Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

welke natuurlijke zones zijn er?

Ik las hier eens over en ik snapte niet helemaal wat het zijn, maar ik wil vooral weten hoeveel natuurlijke zones zijn er en welke.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
5.8K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb gepoogd je vraag te beantwoorden maar ik ben van mening dat natuurlijke zone een typisch Nederlands begrip is wat te weinig zeggingskracht heeft. Dat heeft 'bioom' wel, en maakt de definitie van de natuurlijke zone overbodig. http://www.mbgnet.net/
http://www.ucmp.berkeley.edu/exhibits/biomes/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bioom

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Natuurlijke zones zijn een Aardrijkskundig begrip. Over het algemeen worden er gebieden mee aangeduid die nog steeds de oorspronkelijke plantengroei hebben (namelijk de plantengroei die er al was voordat de mens zich met de natuur ging bemoeien). Op Internet kun je lezen dat de verschillen tussen natuurlijke zones zijn ontstaan door verschillen in de klimaatelementen "temperatuur" en "neerslag".

In de wereld wordt in zijn algemeenheid gesproken over drie natuurlijke zones, namelijk (1) tropisch regenwoud, (2) toendra en (3) taiga. In sommige geschreven teksten noemt men berggebieden en woestijn ook natuurlijke zones maar in Aardrijkskunde boeken beperkt men zich tot de eerste 3 genoemden.

Meer over deze natuurlijke zones vind je hier:

http://www.schoolbieb.nl/voortgezet_onderwijs_doelgroep/1_44_2_44_3_havo_45_vwo_(onderwijsniveau)/biologie/natuurverschijnselen_gl/natuurlijke_zones_gl
http://www.scholieren.com/werkstukken/18018
http://www.scholieren.com/werkstukken/26790
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
wel zwak dat je de websites niet een beetje in je eigen woorden hebt uitgelegd:P

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding