In welk gedeelte van nederland is er geen gevaar voor wateroverlast en aardbevingen, waar is het veilig wonen?

geen gevaar aardbevingen wateroverlast veilig wonen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor wateroverlast de duinen aan de kust, heuvels in het binnenland. De bollenstreek lijkt mij ook niet verkeerd. Als je van de bollenstreek (geestgronden) verder het binnenland induikt, krijg je veelal eerst hele lage gebieden beneden de zeespiegel. Daar kan de wateroverlast heel groot zijn. Nog verder het binnenland in is het land veelal hoger. Verder heb je in noord-Groningen het Hogeland, bij de kust. In het noorden van Friesland hetzelfde. Toegevoegd na 45 minuten: Als het om aardbevingen gaat zit je dacht ik het beste zo ver mogelijk van een breuklijn. Verder heb je in Groningen bodemdaling door aardgaswinning. Daar kunnen ook bevinkjes uit voort komen. Er zijn wel schadegevallen. Bij de provincie Groningen is de Commissie Bodemdaling. Die beoordeelt schadegevallen i.v.m. eventuele vergoedingen. Toegevoegd na 45 minuten: Als het om aardbevingen gaat zit je dacht ik het beste zo ver mogelijk van een breuklijn. Verder heb je in Groningen bodemdaling door aardgaswinning. Daar kunnen ook bevinkjes uit voort komen. Er zijn wel schadegevallen. Bij de provincie Groningen is de Commissie Bodemdaling. Die beoordeelt schadegevallen i.v.m. eventuele vergoedingen.

Als je geen water overlast wil dan moet je ergens in het binnen land gaan wonen en niet ergens aan de kust

De oostelijke provincies liggen boven de waterspiegel, en de zuidelijke zijn minder 'aarbevinggevoelig' dan de noordelijke, omdat daar gas gewonnen wordt. Dus zoek een plek in Gelderland, het oosten van NoordBrabant of Limburg. Ook de Utrechtse Heuvelrug zou een optie zijn. En je kunt overal wonen, als je een terp maakt, vóór je begint je huis te bouwen!

Als je naar de gebeurtenissen van bv het afgelopen jaar kijkt dan zie je dat er in veel regio's regelmatig zwaar weer is en/of aardbevingen (nou ja, bevinkjes) behalve in het midden, zeg maar Het Gooi... daar is het vaak relatief rustig en merkt me niets van voorspelde stormen en andere ongemakken. Ook wat betreft overstromingen heb je daar niet veel problemen.

In tegenstelling tot eerdere antwoorden...wateroverlast heb je voornamelijk bij de grote rivieren. Als er veel regen valt in de bergen, komt dat allemaal ons landje ingestroomd, en soms overstroomd. Achter de dijken zit je relatief droger, echter mocht er wat doorbreken heb je ook weer een probleem, inschattingen zijn dat het dan blank staat tot aan Amersfoort. Op een terp in Groningen klinkt dan goed, maar ja, met die aardgas boringen daar heb je natuurlijk weer dat er meerdere onnatuurlijke aardbevingen voorkomen..ook geen goed idee. Ons landje verlaten? Kan...maar heb je weer andere problemen. Kortom, overal is er wel wat. 100% veilig wonen bestaat helaas niet.

De veiligste plaats is net als vorig jaar de Friese gemeente Littenseradiel. In 2007, 2010 en 2011 is de gemeente door het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot veiligste gemeente. Dus dat is qua misdaadcijfers zo. Maar verder lijkt het mij daar ook wel veilig. Het waait er alleen altijd zo hard....

Op een boot gaan wonen... bij overstromingen stijgt die gewoon met het waterpeil mee, en van aardbevingen heb je op het water veel minder last. Toegevoegd na 10 minuten: ...en dan niet op een (mogelijk wilde) rivier of dicht bij zee, maar ergens op een kleine friese plas ofzo.

In Zuidoost Drenthe zit je behoorlijk veilig. Wij wonen vlakbij de Woldberg (Steenwijk) en die zit meer dan 19 meter boven NAP... Ook het gevaar voor aardschokken is hier praktisch nihil. Op de Hondsrug bij Emmen zit je ook hoog en droog. En dat zijn nog maar paar voorbeelden van veilige plekken! p.s. bang voor de apocalypse? ;)

Wat dacht je van 't gooi? Geen (elektriciteits)centrales in de buurt, ligt op een stuwwal (of heuvel, of wat het ook mag zijn, boven NAP in ieder geval) en ver weg van dat gekke Duitsland met z'n horsten en slenken!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Gooi

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100