Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Omdat vroeger, in de tijd dat steden en dorpen ontstonden, de informatievoorziening nog niet zo groot was. Als iemand een dagreis per voet weg ging van zijn dorp dan was hij al bijna een ontdekkingsreiziger. Vandaar dat het kan voorkomen dat een dorp nog niet wist dat er een dorp was met eenzelfde naam.
Vaak hebben deze dorpen namen die historisch gezien logisch zijn. Zoals bijvoorbeeld Hasselt (België, Overijssel en Duitsland), deze plaatsnaam komt van de Hazelaarboom, welke hoogstwaarschijnlijk vroeger in die dorpen groeiden..

En als een dorp eenmaal een naam heeft zal het niet snel van naam veranderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Omdat de Nederlandse provincies vroeger zelfstandig waren. In elke provincie zou in principe op een open plek in het bos een woonplaats kunnen zijn gebouwd die de naam Laren kreeg. Vooral de op de natuurlijke omgeving gebaseerde toponiemen zullen vaker voorkomen. Hengelo bijvoorbeeld ook, en Beek.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding