Wat is het volume van het ijs op Groenland?

Ik ben nu op zoek naar het volume van de ijskap van Groenland en ik heb ook wel wat aannemelijke getallen gevonden, maar ik ben eigenlijk op zoek naar een wat betrouwbaardere bron. Wat ik heb gevonden:

http://hypertextbook.com/facts/2000/HannaBerenblit.shtml -> 2,6 miljoen km³

http://en.wikipedia.org/wiki/Greenland_ice_sheet#cite_note-IPCC-2001-1 -> 2,85 miljoen km³

Het probleem hierbij is echter dat (ik gehoord heb dat) ijs op grote druk smelt, waardoor het dus geen ijs is (... -.-). Maar, om het antwoord nog een beetje gemakkelijk te houden, zou ik dit graag willen verwaarlozen.

Toegevoegd na 3 minuten:
Verder zou ik nog willen toevoegen:

Mijn vraag is eigenlijk niet goed gesteld. Ik zou ook graag willen weten wat de dichtheid van het ijs op Groenland is, waarbij het probleem is dat het ijs verschillende temperaturen en dus ook verschillende dichtheden heeft. Ik vraag me dus af welke waarde ik het beste als aanname kan nemen om toch tot een redelijk kloppend antwoord te komen.

Ik wil namelijk graag de massa van het ijs op Groenland berekenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik kom tot 3,5 miljoen km3 zie de link, daarin staat dat de gemiddelde hoogte 1,6 km is en de andere link waarin staat dat het oppervlak 2,18 miljoen km2 is. ik zal nog zoeken naar dichtheidsverschillen maar dit getal is toch weer wat hoger dan de 2 links die je had, misschien leuk ter vergelijking

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Groenland
http://www.google.nl/search?sourceid=navcl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100