Hoe kan je op internet zoeken op noorderbreedte en oosterlengte?

Mijn zoontje moet voor school opzoeken welke stad op 41 noorderbreedte en 28 oosterlengte ligt. We hebben geen atlas thuis, is dit op internet op te zoeken? Op de kaarten die ik kan vinden kan je geen precieze locatie krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kan bij googlemaps ook coordinaten invullen, dus gewoon 41,28 en dan kom je in Tekirdağ, Turkije

Bronnen:
http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&...

Bij de openbare bibliotheek (en op school) kun je gratis een atlas raadplegen. Toegevoegd na 3 minuten: Kijk eens in de buurt van Turkije.

Ik weet dat je via Google Earth kunt zoomen op bepaalde coordinaten, volgens mij kan dit via de site van Google Maps ook.

Bronnen:
http://maps.google.com

je zou Google Earth kunnen gebruiken, een gratis te downloaden programma. Is ook erg leerzaam. Daar klik je in het menu "Toevoegen" op "Plaatsmarkering". Als Breedtegraad geef je op 41N en als Lengtegraad 28E. Dan klik je op OK. Je zal zien dat je dat in het westen van Turkije uit komt, aan de "Zee van Marmara".

Iedere plaats op aarde kun je aanduiden met een breedte- en lengtegraad. Zo ligt de hoofdstad van Spanje, Madrid, op ongeveer 41o noorderbreedte en 4o westerlengte. Je schrijft dat als volgt op: (41o NB, 4o WL). Je moet dus bij Madrid een stuk naar rechts. Met Google Earth kun je het wel vinden. Ik kom dan ergens bij de "Zee van Marmara" uit, in Turkije.

Bronnen:
http://www.rekenenmetaardrijkskunde.nl/dow...

noorderbreedte turkije

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100