Wat betekent deze stelling uit de kieskompas:

De aaneensluiting van natuurgebieden moet doorgaan, ook als de provincie daaraan moet meebetalen. Wat is aaneensluiting in deze context?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit gaat over de Ecologische Hoofdstructuur. Dit is een netwerk van met elkaar te verbinden natuurgebieden, waar een heel regelscircus en grote bedragen mee gemoeid zijn. De provincie voert de vorming van de EHS uit, het beleid komt bij het ministerie van I&M vandaan (voorheen: VROM) Hieronder vind je meer informatie. De een vind het een prachtig beleid, het huidige kabinet vindt het maar een overdreven gedoe.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ecologische_h...

Door middel van wildviaducten, tunnels en dergelijke een verbinding tussen de natuurgebieden in Nederland maken, zodat de dieren zich verder over ons land kunnen verspreiden.

Men wil natuurgebieden met elkaar verbinden. Zo kan er wildwissel plaatsvinden.

waarschijnlijk natuurgebieden bij elkaar betrekken door middel van wildbruggen over snelwegen en aanleg van nieuwe natuurgebieden. Dus dan kan het wild van de ene naar het andere natuurgebied

Er zijn in Nederland diverse los van elkaar zijnde natuurgebieden. Om dieren de kans te geven ongestoord van bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen naar de Veluwe te komen, moeten er stukken grond onteigend worden om als een soort aaneensluiting te dienen tussen die gebieden. Er mag dan geen of weinig normaal gebruik van deze gebieden gemaakt worden door privé-boeren of andere dierverstorende bezigheden van de mens. Dat kost geld. Of het zinvol is is een tweede, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar dat vroeg je niet. De Heer Henk Bleeker (staatssecretaris) wil paal en perk stellen aan deze omstreden aankopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100