Waarom zijn koude landen vaak beter ontwikkeld dan warme landen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk omdat de mensen daar productiever zijn. Maar die vlieger gaat weer niet op voor bijvoorbeeld China. Goeie vraag!

ten eerste is het in china ook ..... piep piep koud kijk de weerkaart maar na. in warme landen ga je gewoon sneller zitten kijk bijv naar de afrikanen die zijn bijna nooit productief. Je moet gewoon aan het werk blijven.. ik denk dat de warme landen een strakkere hand nodig hebben om te gaan werken. ze zitten vast in hun eigen loomheid.

Daar heeft het niets mee te maken. Het is de politiek dat de ontwikkeling zorgt van een land en niet ofdat het koud of warm is. Kijk maar naar de golfstaten allemaal zo warm maar toch zo rijk door hun olie. Zij zijn zelfs zo rijk dat ze het hoogste technologie hebben kunnen kopen terwijl dat je die vernufte ideeën hier niet vind. In feite zou heel Afrika de rijkste continent zijn aangezien het de meeste grondstoffen van de wereld heeft. Maar het mocht niet baten. De kolonisatie heeft gans die werelddeel overrompeld en geruineerd. Als het niet gekoloniseert geweest zou zijn,dan zou het ook een trage opkomst gehad hebben zoals Japan. Japan is een mooie voorbeeld. In 1846 werd het isolationisme afgeschaft en allerlei ontwikkelingen ontstaan en dat maakte Japan een grote supermacht na 50 jaar!!! Het hangt dus af van de geschiedenis van die landen, niet om de geografie. Er zal altijd een alternatieve producties zijn zoals in Marokko waar ze olijfolie,druiven,vijgen,dadels geteelt worden en dat vervolgens verkocht wordt in Europa in ruil voor graan,appelen,meloenen denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100