Wie kan mij dit uitleggen?

Ik wil weten hoe dit in elkaar zit. Bij de eerste afbeelding aan de onderkant staat zuid op maar bij afbeelding twee staat noord brabant op. waarom zeggen ze dan noord terwijl dat deel aan de zuid ligt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat er ook een brabant in Belgie ligt.

Ik zou dingen pas echt raar vinden als ze Noord- en Zuid-Holland om zouden draaien, maar goed. Vroeger had je het hertogdom Brabant, dat zich uitstrekte over het huidige Brabant, inclusief een groot deel van België. (de hoofdstad van dit hertogdom was Brussel) Het Nederlandse deel was het noorden van hertogdom Brabant, dus als je het zo bekijkt, dan is het een juiste benaming.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brabant_(provincie)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hertogdom_Brabant

Noord Brabant slaat niet op Nederland maar op Brabant. Brabant is Noord-Brabant , provincie Antwerpen , met inbegrip van Klein Brabant in België en Brabant : nu Vlaams Brabant , Brussel en Waals Brabant : ook in België . Dit was vroeger één groot hertogdom.

Dat is simpel: er was een Zuid-Brabant als Nederlandse provincie, van 1815 tot 1830. Dat is daarna bij België gaan horen. Maar als erfenis heet ons (het Nederlandse) deel van Brabant nog altijd Noord-Brabant.

Dat klopt. Nederland had eerst de 2 provincies: Noord-Brabant (Holland) Zuid-Brabant (België) Toen hoorde Zuid-Brabant bij Belgie en Noord-Brabant is gewoon gebleven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100