Wat zijn de functies van een park?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een openbare publieke ruimte met als functie een groene long van de stad te zijn. De meeste parken zijn artificieel aangelegd. Sommige parken lijken siertuinen , met een tweede minder stilistisch stuk voor recreatie , zoals een speelpleintje , zandbak ,speelweiden ,muziekkiosk... Vroeger waren de meeste parken in de betere buurten en hadden iets stijfburgerlijk. Later bij bewustwording van gebrek aan groen en speelruimte werden ze ook in volkswijken opgetrokken. In groters steden zijn er ook secundaire fenomenen ontstaan : ontmoeting- en trimplaats (homosexuelen), een plaatsje voor huwelijksfoto's , een plaats voor dealers ....geworden.

samenkomen van mensen,lekker ontspannen gaan zitten, lekker met je hond ravotten

wandelen, ontspannen, genieten, rust, natuur beleven, geur en kleur gewaarworden, er zijn.

Bomen zuiveren de lucht, dus een park maakt een stad gezonder. Er mogen meestal geen auto's rijden, dus de kinderen kunnen er onbekommerd spelen. Vaak zijn er ook een zandbak en klimrekken in een park geplaatst. Je kunt er een lekker ommetje wandelen, eventueel met hond, of met je kindje in een wandelwagen. Ook is er vaak een vijver in een park en daar zwemmen eenden en/of zwanen in. Dat is leuk om naar te kijken, en om eventueel stukjes brood te gooien.

Een stukje natuur waar je genieten kunt. Voor iedereen vrij toegankelijk,zonder een cent te moeten betalen. En tevens een eens wat andere aanblik tussen al dat beton,en asfalt.

naast recreatie voor mensen, is een park ook een klein eco-systeempje, waar veel meer dieren leven dan je zou denken. van egel tot spitsmuis tot eekhoorn tot specht en uil. een plek voor ze om te leven en zich voort te planten.

Een park dient vaak ter ontspanning en rust. Om even met je gedachten te relaxen en aan iets anders te denken dat je situatie thuis, op het werk of op school.

Om een multifunctionele plek ( in alle betekenissen van het woord) te zijn, voor mens ,dier, en zichzelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100