Zijn er ook 4 landen punten in de wereld?

In navolging op de vraag over het 3 landen punt zou ik graag willen weten of er in de wereld ook 4 landen punten bestaan. Zo ja, welke?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zie hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vierlandenpunt "Een vierlandenpunt is een punt waar de grenzen van vier landen samenkomen. Zo'n punt bevindt zich echter nergens ter wereld, al maken verschillende locaties hier aanspraak op." Toegevoegd na 1 minuut: "Het bekendste "vierlandenpunt" ligt ten westen van de Victoriavallen. Hier vormen Zambia, Zimbabwe en Botswana een drielandenpunt. Hoewel Namibië een langgerekte oostwaartse uitstulping kent, de Caprivistrook, heeft het geen raakpunt met dit drielandenpunt. Door het waterrijke gebied situeren sommigen echter een vierlandenpunt in de rivier de Zambezi. Hoewel het Tsjaadmeer aan vier landen grenst, is er geen vierlandenpunt van Tsjaad, Niger, Nigeria en Kameroen. Ook de Golf van Akaba in de Rode Zee grenst aan vier landen, maar ook hier bevindt zich geen vierlandenpunt tussen Jordanië, Saoedi-Arabië, Egypte en Israël. Azerbeidzjan, Armenië, Turkije en Iran vormen een "schijnvierlandenpunt" door de 10 kilometer lange grens tussen Turkije en Azerbeidzjan (Nachitsjevan). Hoewel het bij een blik op de wereldkaart lijkt alsof er een "vierlandenpunt" ligt tussen Rusland, China, Mongolië en Kazachstan blijkt het bij een kaart op kleinere schaal zo te zijn dat Kazachstan en Mongolië elkaar op een kilometer of 40 missen."

In de VS is wel een 'vierlandenpunt' waar 4 staten bij elkaar komen: Arizona, Utah, New Mexico, Colorado.

Vroeger had Nederland er ook eentje in Vaals, samen met België, Duitsland en Neutraal Moresnet, een landje dat ontstaan was door een grensprobleem.

Strikt genomen bestaan er geen vier landen punten meer. Toch niet tussen onafhankelijke staten Inderdaad was er een voor een korte periode rond Vaals . Dus Wikipedia heeft gelijk. Wanneer we nu de grens bekijken tussen Namibië ,Zambia, Botswana en Zimbabwe : is er een grensverschil van iets meer dan 100m : nu Jantje Precies zal zeggen : geen 4-landen punt . Beestie Nattepoot vindt wel dat het een vierlandenpunt is : wie heeft gelijk: Hieronder een printje van de grens dat ik maakte met Google Earth :oordeel zelf. Toegevoegd na 8 minuten: Dit zijn Baarle Hertog-Nassau toestanden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100