hoeveel mensen bestaan er in de wereld

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ongeveer 6,85 miljard. Kijk even op http://www.econoshock.be/2009/wereldbevolking-op-weg-naar-9-miljard/ daar staat een counter. Klik op "Population" aan de linkerkant van de counter. Natuurlijk kloppen deze cijfers niet precies, maar het geeft een goede indruk.

tussen de 5 en 6 miljard

Er zijn bijna 7 miljard mensen op de wereld . Het cijfer van 7 miljard wordt misschien volgend jaar bereikt. Toch exacte cijfers zijn moeilijk te geven. In China is bijvoorbeeld isop dit moment een volkstelling bezig , omdat men niet eens weet hoeveel mensen er bij benadering wonen. ( dus al die tellertjes is een beetje onzin) Feit is dat 80% van de mensen in wat we 'ontwikkelingslanden' noemen wonen. Onderstaande grafiek geeft een prognose van de bevolkingsgroei. Je kan ook zien dat de huidige wereldbevolking bijna verdrievoudigd is vergeleken met 50 jaar geleden. Wanneer we het consumptiepatroon van West-Europa bekijken , dan zou de wereld maar 2 miljard mensen kunnen verdragen. wanneer we allen zoude leven zoals in India , dan zou er maar overbevolking zijn op 18 miljard mensen.

Op 2 november 2010: 6.879.000.000 (6 miljard en 879 miljoen). Daar komen gemiddeld---met het huidige aanwastempo--- zo'n 150 miljoen per jaar bij. Er zijn thans ca. 5 miljard mensen teveel op Aarde,omdat er niet voldoende voedsel,grondstoffen en energieproductie is om íedereen een welvarend bestaan te kunnen garanderen ,naar de maatstaven van onze Westerse geïndustrialiseerde en technologische,consumptieve samenleving.

Of ze echt bestaan? De wereldbevolking telt telt ongeveer 6,7 miljard zielen, maar dat verandert elke seconde. In China zijn ze op dit moment weer eens aan het tellen geslagen. Vanochtend stond er in de krant dat ze weer 200.000 kwijt waren. Nou ja zeg, kunnen ze dan niet eens tellen? En ze hebben nog wel van die mooie telraampjes.

Ongeveer 6.000.000.000, waarvan 1.000.000.000 Chinees

6 a 7 miljard

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100