Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen over Wetenschap. Specifieke vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de subcategorieën.

Nieuwste vragen

Wat is een goede realiteitstest wanneer je bezig bent met lucide dromen?

Een van de dingen die ik las, is dat mensen die bezig zijn met lucide dromen een realiteitstest doen om te weten of ze dromen of daadwerkelijk wakker zijn (vergelijkbaar met de tol in de film inception, die overigens gebaseerd is op lucide dromen, maar dat geheel terzijde).
Maar wat wordt gezien als een goede realiteitstest? Die info kan ik dan weer niet goed terug vinden.

een maand geleden
in: Biologie
1.3K
0

Kan ik twee kamerthermostaten op één aansluiting gebruiken?

Ik wil de standaard Honeywell aan/uit kamer thermostaat met een kabel verlengen naar de werkkamer. en daar dezelfde (tweede) thermostaat aansluiten. De kamer thermostaat zet ik dan op bv 15 gr zodat deze dan NIET aanslaat en alle radiatoren in de andere vertrekken draai k dicht. De thermostaat in de werkkamer zet ik dan op 22 gr en alleen dáár blijft de verwarming openstaan.

is dit mogelijk (zie meegezonden schema)

een maand geleden
in: Techniek
671
2

Wat zit er tussen de botten in het SI-gewricht?

Botten kunnen op verschillende manieren met elkaar verbonden zijn. Het kan zijn dat botten aan elkaar vast zitten door middel van kraakbeen, bindweefsel of een botverbinding.

De sacro-iliacale gewrichten, meestal afgekort SI-gewrichten, ook bekkengewrichten, heiligbeengewrichten of in het Latijn de articuli sacroilici, zijn gewrichten in het bekken, die zich onder in de rug bevinden, aan beide kanten van de wervelkolom. Zij vormen de verbinding tussen de rug en de benen, om precies te zijn tussen het heiligbeen en de heupbeenderen. De gewrichten kunnen maar weinig bewegen, zodat rug en bekken stevig met elkaar zijn verbonden.

erotisi
een maand geleden
in: Biologie
1.5K
0

Wat beïnvloedt het spontaan ontstaan van kwantumdeeltjes?

Zelfs een hoog vacuüm is niet leeg. Er kunnen spontaan kwantum-paren in ontstaan die elkaar een fractie van een seconde later weer opheffen. Zo is mij geleerd.
Maar wat ik me afvraag is of dat proces beïnvloedbaar is ? B.v. door zwaartekracht, of de aanwezigheid van andere materie in de buurt ?
Of is de snelheid van het ontstaan van dit soort deeltjes homogeen verdeeld over het universum ?

Ozewiezewozewiezewallakristallix
een maand geleden
1.7K
1