Mogen leerlingen op school gefouilleerd worden op wapens?

Artikel in een franse krant : 68% van de bevolking vindt het nuttig en nodig dat leerlingen gefouilleerd worden aan de schoolpoort. (artikel van 22 mei in "Le Figaro")

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de huidige tijd vind ik het geen overbodige luxe wanneer je zeker zou weten dat je kind veilig is op school.Wanneer we praten over fouileren met een metaal detector o.i.d dan vind ik het geen schending van privacy. Lijfelijk betasten wordt een ander verhaal. Echter, wanneer je privacy boven je eigen veiligheid stelt zet ik daar ook mijn vraagtekens bij. Je kunt je afvragen wat zwaarder weegt. Ik persoonlijk vind veiligheid zwaarder wegen dan privacy.

Of iets mag of niet, dat hangt af van wetten... En wetten veranderen steeds... Wat eerst mocht, mag op een gegeven moment niet meer... En het is een kat en muis-spel van wetgever/wethandhaver en wetontduiker... Als het niet een wet-gerelateerde vraag is, dan is het een persoonlijke mening vraag... Nee ik ben het er niet mee eens, dat dat mag... Op deze manier vissen we altijd achter het net, de maatschappij kan maatregelen verzinnen die het wil er zal altijd wel iemand een gaatje vinden dat net nog wel kan en de zaak saboteren... Verzet, of jezelf afzetten, moet in zekere mate toegestaan zijn, als je dat gaat bestrijden krijgen we snel taferelen die we echt niet willen... Een puber moet zich afzetten om een eigen identiteit te vormen... Sta je dat niet toe, dan ontneem je de puber te puberen, om uit te groeien tot een zelfstandig volwassene en dat willen we toch niet...

Dat ligt inderdaad aan de wetten. Persoonlijk vind ik het privacy schendig. Ik zou niet elke ochtend gefouilleerd willen worden. Dan moeten ze maar van die metaaldetectoren neer pleuren zodat men het op een monitor weergeeft als er metalen voorwerpen in je zak zitten..

De politie mag besluiten om een grote wapencontrole te doen door bijvoorbeeld te fouilleren of tassen te doorzoeken. De school heeft deze bevoegdheid niet. Daar heeft de school de politie echt voor nodig.

Het lijkt me een goed plan om dit gewoon Europees in te voeren. Ik denk dat je bij 1/3 van de leerlingen een wapen aan treft. En dan baseer ik me alleen op mijn schoolperiode, waarvan ik als één van de weinige wist wie er wel en niet gewapend was... Oké, oké, oké... Ze waren bewapend, omdat ze doodsbang voor mij en consorte waren. En dat waren wij niet...:D

ja dat mag natuurlijk je wild niet dat er wapens op school zijn dus waarom niet. en als er tassen controles zijn dan moet dat zelfs. je mag natuurlijk niet zomaar in iemands tas kijken maar met de tassen controles wel ( door de leraar natuurlijk of de directeur. )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100