Hoe kan je topografie leren?

Ik heb morgen een SO topografie Europa. Ik ben al een paar dagen geleden begonnen met leren maar ik ken pas een gedeelte uit mijn hoofd. Ik haal Slowakije, Tsjechie, Kroatie, Slovenie, Hongarije, Roemenie, Bosnie-Hercegovina, Servie, Bulgarije, Montenegro, Macedonie, Albanie door de war. Ik vind het moeilijk om die landen en hoofdsteden te onthouden. Tips hoe ik die kan onthouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit soort dingen moet je in stukjes leren en niet achter elkaar alles in 1x. Leer er elk uur 5 of 10 en doe er elk uur een paar bij. Steeds herhalen en er een paar bij dan lukt het wel.

op www.spele.nl kun je oefenen met topografie, is heel leersaam en ook nog leuk

blijven leren zou ik aanraden

Je lessen steeds leren en niet alleen voor een So je eigen in eens inzetten Toegevoegd na 50 minuten: Het het geen zin om te leren voor een SO als je daarvoor niets doet. Alle tips die je nu krijgt helpen nu misschien even maar je zult toch gewoon moeten leren. later zul je ook gewoon moeten werken

Ik maakte met mijn dochter altijd een gekke zin / ezelsbrug met de eerste letter van de landen bv Slowakije, Tsjechie, kroatie kun je van maken: slome topografie kaart...... En dat hielp bij mijn dochter. En anders eerst Slowakije, dan Slowakije Tsjechie, dan Slowakije Tsjechie, kroatie en als je die drie kent even 10 minuten iets anders gaan doen. Daarna weer opnieuw kijken of je ze nog kent. succes

Ik heb zelf bij deze site heel veel geoefend, vond het erg fijn werken. http://www.dadsproject.com/topomania/loader/nl/index.php Daarnaast kan je misschien op een blaadje alle landen opschrijven, dan daarnaast de hoofdsteden. Dit veel herhalen, herhalen en herhalen. Na een tijdje heb je ook nog goede kans dat je uit jezelf kleine ezelsbruggetjes 'tegenkomt'.. Zo deed ik het in ieder geval altijd, veel schrijven..

Ik heb er ook altijd heel veel moeite mee. Wat mij helpt is een vaste 'route' nemen van landen, en dat blijven opdreunen. Daarnaast de hoofdsteden-landen leren alsof het woordjes zijn. Succes ermee!

trek de kaart van europa over (grenzen van landen) en ga handmatig de steden die je moet leren 1 voor 1 er in zetten... Je kan ook nog voor ieder land een kleur gebruiken, dat blijft ook makkelijk in je geheugen hangen Als je gewoon visueel ingesteld bent, kun je dan bij je SO je eigen kaart weer goed voor de geest halen. Je bent er wel een beetje laat mee!!!! Volgende keer iets eerder mee beginnen, maar goed... ben zelf geen haar beter :)

Mijn favoriet onderwerp. Van buiten leren heeft geen enkele zin of betekenis op langere duur. Belangrijk is : begrijpen ....en dan komt alles vanzelf ...hoewel een fotografisch geheugen wel helpt natuurlijk. Wanneer je ooit op reis bent geweest naar bijvoorbeeld Bali ...dan ga je daar automatisch dingen van onthouden dan iemand die daar nooit is geweest. Belangrijk is dus iets in Uw geheugen mee te nemen van dat land..... zodat het land voor U betekenis krijgt? Tjechië bijvoorbeeld : de taal, het Bohemenwoud , de prachtige stad Praag , de oorsprong van onze 'pils' (Plsen) , De Tatra , De Moldau ,de heerlijke woudhoning.... Wanneer het land voor U een gezicht heeft ....zal het ook bijblijven. Tip : maak eens een reisje met Google Earth naar die landen .... en klik fotootjes aan....kijk er eens rond.....en nu nog die verdomde hoofdstad erin. Is veel interessanter op die manier ,nee?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100