Heb ik de verkeerde opleiding gekozen?

Ik heb gekozen voor verpleegkunde, maar nou trekt psychiatrie mij ook heel erg, en nou hebben ze het er wel over bij verpleegkundige, maar dan voornamelijk over de oudere.
maar mij lijkt met jongeren leuker, hoord dit dan bij SAW? of gewoon bij verpleegkunde?

Toegevoegd na 6 minuten:
MBO Niveau 4

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verpleegkunde richt zich ook zeker op de psychiatrie, niet alleen oudere maar ook jongeren. Heb er het eens met je mentor over, wie weet kan je een stage lopen in de psychiatrie, die zich op jongeren richt. Sociaal psychiatrisch verpleegkundige is een veel gevraagde baan. Toegevoegd na 4 minuten: Ik heb zelf ook niveau 4 gedaan verpleegkunde, met als doel in de psychiatrie te werken. Uiteindelijk ga je, je in de loop van de opleiding specialiseren in de categorie waar je voor kiest. (dus waarschijnlijk psychiatrie voor jou) Dat betekend dat je meer uitgebreide lessen daarin gaat krijgen.

Als je niveau 4 doet, kun je kiezen tussen verschillende categorieën. Je kunt vragen of je je eerste stage in de psychiatrie kunt doen om zo een goed beeld te krijgen. Dat zijn trouwens niet alleen oude mensen, je kunt ook bij de crisisopvang gaan werken, in een penitentiaire inrichting etc....en dat allemaal als verpleegkundige...Eigenlijk kun je er alle kanten mee op... Succes!!

Verpleegkunde is geen slechte keuze als je met een brede ondergrond op een tamelijk praktische manier mensen wilt helpen met (dreigende) gezondheidsproblemen, zowel curatief als preventief. Je kunt er ontzettend veel kanten mee op als je je basisdiploma hebt. Ook verdere studierichtingen met betrekking tot de zorg of begeleiding aan jongeren zijn mogelijk. SAW kan een vervolg zijn op verpleegkunde niveau 4. Mijn dochter doet hetzelfde als jij en geniet van de brede ervaring die ze daardoor opdoet. Ik heb zelf een redelijk brede ondergrond op het gebied van somatische, psychiatrische en sociale verpleegkunde. 'Multiculturele huisartsenzorg', zou je de sector kunnen noemen waar ik momenteel in werk. Niveau 5 en hoogstwaarschijnlijk studie nurse practitioner binnenkort, op mijn oude dag. :-) Boeiend vak, hoor!

Waarom doe je niet even een studiekeuzetest? Zo kom je er meteen achter wat een goede opleiding voor je is!

Bronnen:
http://www.go4fm.nl/studiekeuze-HBO-Nederland

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100