Welke opleiding past bij mij?

Ik zou graag veel van de wereld willen zien, maar ook daarover leren.

Dus een opleiding die je (deels) in het buitenland volgt is niet genoeg, ik zou ook graag over landen en cultuur leren.
Ik heb havo gedaan, dus hierna volgt een HBO studie, antwoorden met universitaire studies heb ik niks aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier een aantal links van sites waar je wat meer info kunt vinden over op het buitenland gerichte HBO-studies en wat je later mee kan gaan doen: Oriëntaalse talen en communicatie: http://www.carrieretijger.nl/opleiding/taal-communicatie/commercieel/orientaalse-talen-en-communicatie International business and management: http://www.hbostart.nl/economie/ibms/ Tolk / vertaler: http://www.carrieretijger.nl/opleiding/taal-communicatie/commercieel/tolk-vertaler Je zou ook na je HAVO een HBO propedeuse kunnen halen (het eerste jaar dus) en daarna een universitaire opleiding kunnen gaan doen, bijvoorbeeld culturele antropologie (o.a. in Leiden en Nijmegen): http://www.fsw.leidenuniv.nl/ca-os/aanstaande-studenten/waarom-antropologie

tja, dit is misschien een dooddoener: HBO toerisme en recreatie.

Ik zou eerst een HBO-propedeuse halen en dan vervolgens inschrijven voor bijvoorbeeld een universitaire opleiding cultuurwetenschappen.

Op het HBO is dat wat lastig, maar met een opleiding Journalistiek en Communicatie kom je ook in het buitenland. Misschien niet direct tijdens je opleiding maar na je afstuderen kun je buitenlandcorrespondent worden. Ook met de opleiding Hoger Hotelschool kom je sneller in het buitenland. Zeker met je stages.

Je kunt natuurlijk journalistiek gaan doen. Ten eerste je komt aan de andere kant van de wereld en het is nog eens ontzettend leerzaam!

Misschien de Marine iets voor jou ? die zoeken tegenwoordig bijna alleen nog hoger opgeleide en bieden je de kans om te leren.

Leraar Engels / Duits / Frans / Nederlands etc. In Azie leren ze graag deze talen. En je moet die talen van het land ook kennen.

archeologie?

Daarvoor zijn speciale tests de zgn bit test (beroepen interessetest, Als je daardoor loopt kun je precies zien naar welke beroepen je interesse uitgaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100