waarom beginnen scholen zo vroeg??

terwijl er wetenschappelijk is bewezen dan kinderen later in de dag beter kunnen functioneren??

Weet jij het antwoord?

/2500

om jullie te pesten !

Dat komt de volwassenen beter uit, er is geen betere verklaring. Ik ben het helemaal met jou eens dat scholen en met name middelbare scholen veel later zouden moeten beginnen en 's avonds ook les gegeven zou moeten worden. Pubers zijn geen ochtendmensen.

Omdat ze later op de dag ook nog op school zijn en ze anders niet met avondeten thuis zijn, ze ook weer laat naar bed moeten en zo heel de dag krom loopt met de rest van de economie. Bovendien kan je dan alvast oefenen hoe het straks zal zijn als je moet werken.

bewezen is ook dat kinderen die een goed ontbijt op hebben ook beter functioneren, de school kan je ook zien als een werkdag voor de toekomst, als kinderen maar een paar uur per dag school hebben kunnen ze nooit alle lesstoffen leren die ze later nodig hebben,,

Om meer aan je dag te hebben. Als je eerder begint dan eindig je ook eerder, des te meer middag je over hebt. Ook ligt dit aan de werktijden. Een werkdag is gemiddeld van half 8 tot 5. Zolaat begint een juf ook zo ongeveer. (inclusief voorbereiden ect) Bij hogere scholen komt het gewoon beter uit qua roosterplanning. die leraren maken dagen van 8 tot 5. sommigen zelfs langer. die eten warm op school.

Ik zou heel graag dat wetenschappelijk onderzoek eens willen zien, waar dit is bewezen. Als het er is, dan zou er een vervolgonderzoek moeten komen, op welke leeftijd dat dan wijzigt. Want werk/schooltijden liggen in het algemeen ergens tussen 8 en 18 uur. Als ook volwassenen 's morgens vroeg slecht zouden functioneren staat ons heel wat te wachten, want werkgevers zullen direct de werktijden aanpassen. Bv. niet voor 10 uur 's morgens beginnen. Ik geloof er dus niks van, en het zou weleens zo kunnen zijn dat kinderen in het algemeen 's morgens vroeg prima functioneren. Later op de dag zou dat juist weleens kunnen afnemen.

Helaas voor scholieren zijn er onderzoeken gedaan naar wanneer mensen het makkelijkst stof opnemen en dat was toch wel degelijk in de ochtend. Ook al heb je het gevoel dat je 's middags beter presteert is dit slechts schijn. De oorzaak is ook terug te vinden in de hoeveelheid slaap die je nodig hebt dus los van het feit of je avond of ochtendmens bent heb je je slaap nodig. En dat is tegenwoordig vaak een probleem bij jongeren omdat die van mening zijn dat ze best "laat naar bed kunnen" Dus je zou eigenlijk moeten vragen "waarom gaan kinderen zo laat naar bed terwijl de scholen zo vroeg beginnen"

Als kinderen niet meer zo vroeg naar school hoeven, dan vinden ze het ook niet nodig om vroeg naar bed te gaan. In geval van latere starttijden wordt alleen maar de dag verschoven. Je kunt je afvragen of dit voordelen heeft.

Je kunt deze vraag ook positief benaderen i.p.v. negatief. Bijvoorbeeld dat scholen zo "vroeg" beginnen om een beetje rekening te houden met de sociale bezigheden die jongeren tegenwoordig allemaal hebben. Ik heb een paar schoolgaande kinderen, en doorgaans zijn zij niet voor half 4 's middags thuis. Dan moet er huiswerk gemaakt worden, een paar avonden per week is er een bijbaantje (want jongeren moeten ook -leren- geld verdienen) of sport of andere hobby en tussendoor wil je ook met het gezin nog eten. als je de school een uur later laat beginnen is de school ook een uur later uit, want het aantal lesuren moet wel gehaald worden. Dus zullen de kinderen rond half 5 thuis zijn. Maar hun hobby's of sport zullen ze echt niet opgeven voor school. Dus wanneer moet het huiswerk dan gemaakt/geleerd worden? Met andere woorden, scholen beginnen ook zo vroeg om nog iets aan je sociale leven te kunnen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100