Wat is de beste manier om een vreemde taal aan te leren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zelf denk ik een taalcursus. Of misschien een iemand uit dat land leren kenen, en het daar misschien van leren :S? Mijn moeder is ook getrouwd geweest met een Egyptenaar, waardoor ze nu ook Arabisch kan verstaan, en deels ook schrijven. Zelf in dat land te gaan wonen ofso, lijkt me nog een hele klus..

Door er continu mee bezig te zijn TV kijken in de taal, kranten lezen,boeken lezen artikels lezen in de taal De taal regelmatig spreken met andere Toegevoegd na 22 uur: PS : waarom kunnen veel jongeren zeer goed engels omdat ze veel boeken tv programma's spelletjes of soms zelf engels praten schrijven op internet forum

De beste manier is om je te omgeven met mensen die de taal spreken die je wilt leren, of beter nog: Ga wonen in het land waarvan je de taal wilt spreken. Je kan jaren les volgen maar in de praktijk leer je het 3 x sneller op deze manier

Ik was 16 jaar toen ik naar NL kwam vanuit Indonesië. Ik heb 4 jaar lang Nederlands moesten leren om goed te kunnen spreken en schrijven. De beste manier vind ik om een taal te leren is om "te denken in die taal". Ik heb zonder woordenboek geleerd. Ik vraag vaak (nu nog) wat het woord betekent aan mensen en leggen ze uit met voorbeelden (synoniemen). Dat is het beste. Ook veel lezen en spreken, niet te vergeten durven te praten, en veel vragen stellen. Veel succes.

Een algemene regel voor leren is: Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik herinner. Ik doe en ik begrijp. Wat je hoort en ziet, is wel belangrijk, maar echt goed leren doe je met je spieren. Zorg dus voor afwisselende manieren van leren. Niet alleen voorzeggen nazeggen, maar ga aan de slag met mensen die die taal spreken. Zorg dat ze je opdrachten geven in die andere taal. Zo zijn er legio manieren om met die vreemde taal aan de slag te gaan. Als je er maar actief mee bezig bent, het liefst met je spieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100