Wat is een academie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een(hogere) onderwijs instelling.

Een academie is, in de ruimste zin, een instelling voor hoger onderwijs, een universiteit of hogeschool, 'ter beoefening van wetenschappen, letteren of kunst'. Iemand die een academische opleiding heeft afgerond, mag een academische titel gebruiken...

Niet niet per definitie een onderwijsinstelling te zijn. Iedereen mag een academie openen. Ook veel bedrijven doen dat, en dan is het gewoon een marketingtool om meer producten af te zetten.

Bronnen:
http://tntacademy.com/
http://www.ingrammicro.nl/concrete/event_f...

Aanvankelijk was 'Academia"de naam van de filosofenschool door Plato gesticht. Later werden genootschappen ter bevordering van de kunst, letteren en wetenschappen 'academie' genoemd. Voorbeelden hiervan zijn kleinkunstacademie, kunstacademie, etc. Inmiddels wordt de term 'academie" wat breder gebruikt. Instellingen die opleiden voor een bepaald beroep of functie noemen zich ook vaak academie. Zo heb je bijv. de politieacademie, de cliniclownacademie (bron 1) , de academie voor wetgeving (bron 2) etc.

Bronnen:
http://www.academievoorwetgeving.nl/pagina...
http://www.cliniclowns.nl/page/home/over_o...
Van Dale - Groot woordenboek van de...

een gespecialiseerde school in een bepaald vak( kunst ,rock, politie, ballet ,militaire) Waar je na dat je je vorige school hebt afgerond naar toe kunt ( mits je er toe gelaten word natuurlijk)

Een academie is, in de ruimste zin, een instelling voor hoger onderwijs, een universiteit of hogeschool, 'ter beoefening van wetenschappen, letteren of kunst'. De term academie is terug te voeren op de school van Plato die ongeveer 385 v.Chr. opgericht werd in Akademeia, een voorstad van Athene.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100