Wie betalen een Bijzonder Hoogleraar?

"Een bijzonder hoogleraar is een hoogleraar aan een universiteit die niet door die universiteit wordt betaald maar vaak uit speciale fondsen, legaten, of door stichtingen of bedrijven uit min of meer ideële overwegingen of om het eigen vakgebied of de eigen interesse wat meer cachet te geven" aldus WIKI.

Is dit openbare informatie, en zo ja, wie betaalt bijvoorbeeld Maarten van Rossum? (hij is nu met pensioen, dus het wordt wat gecompliceerder denk ik...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De financiering van een bijzonder hoogleraar kan gebeuren door zowel bedrijven als instanties, fondsen, stichtingen etc. In het geval van Maarten van Rossum is het het Utrechts Universiteitsfonds.

Bronnen:
http://www.ufonds.uu.nl/tmp/content/19/338...

Dat kan bijvoorbeeld zijn door het bedrijfsleven. Toegevoegd op 22-04-2009 23:03:21 Deze Maarten van Rossum wordt betaald door RTL4, zo te zien.

Vaak is het direct een stichting. In deze stichting zsitten bedrijven instellingen etc. die geinteresseerd zijn in medewerkers uit dat vakgebied. Zo krijgen ze info over welke student interessant kunen zijn en hebben ze als het ware eerste keuz om de mensen een baan aan te bieden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100