Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kun je met een havo diploma tandarts of orthodontist worden?

Ik doe op dit moment havo, ik zou erg graag tandarts of orthodontist willen worden. Moet ik hier voor nog naar het vwo of kan ik gelijk de opleiding doen?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
8.7K
Antoni
4 jaar geleden
Kijk eens hier https://www.youchooz.nl/beroepen/tandarts/welke-opleiding voor meer informatie.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Je kunt nog niet gelijk tandheelkunde gaan studeren, dit is een universitaire studie en dus VWO niveau. Wel zou je aan de opleiding mondhygiene kunnen beginnen en later kunnen doorstromen. Een andere mogelijkheid is om VWO te gaan doen na na het eindexamen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Voor toelating tot de opleiding Tandheelkunde moet je beschikken over een VWO-diploma met profiel Natuur& Techniek + biologie of profiel Natuur & Gezondheid met Natuurkunde.

Om tandarts te worden volg je de universitaire opleiding Tandheelkunde. De duur van de opleiding is 6 jaar: 3 jaar bachelor en 3 jaar master. Na afronding van de master kun je je laten inschrijven in het BIG-register. Vanaf dan ben je bevoegd de tandheelkunde zelfstandig uit te oefenen. En mag je de titel Master of Science in de Tandheelkunde (MSc) voeren
(Lees meer...)
ronron1212
4 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
+ Het enige juiste antwoord. En mocht je hierna nog orthodontist willen worden: Na deze 6 jaren moet je dan nog 4 jaren specialiseren.
tinus1969
4 jaar geleden
Aanvulling: je moet ook een zware toelatingstoets doen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding