Toelatingsvoorwaarden:
Met een diploma secundair onderwijs kan je rechtstreeks inschrijven in deze bacheloropleiding. Ook andere diploma’s of getuigschriften kunnen je toelating geven.
Daarbij moet je verplicht deelnemen aan de ijkingstoets. Dit zorgt tevens voor een goede inschatting van je voorkennis. Als je niet slaagt voor deze toets wordt je niet toegelaten. De ijkingstoets bestaat uit meerkeuzevragen die opgelost kunnen worden zonder rekentoestel. De toets peilt zowel naar wiskundevaardigheden en begrippenkennis, als naar inzicht in chemie. De thema’s die aan bod komen zijn:
- Wiskunde: redeneren, begrippenkennis, rekenvaardigheden
- Chemie: atoombouw, bindingen, stoichiometrie, chemisch evenwicht, zuur-basereactie (pH-berekening), redoxreacties, kinetica en functionele groepen in de organische chemie
- Fysica: kinematica, krachten, arbeid, energie, elektrostatica en elektrische circuits, hydrostatica, radioactiviteit, optica.
De inhoud van de vragen is gebaseerd op de leerstof van richtingen uit het secundair onderwijs met 6 uur wiskunde en 1 uur chemie en 1 uur fysica in de laatste 2 jaar. De leerinhouden van de eerste, tweede en derde graad komen aan bod.
Dus je moet in elk geval wiskunde, scheikunde en biologie in jouw vakkenpakket hebben.
Toegevoegd op 17 november 2019 18:53: bron
- Bronnen:
-
https://www.ijkingstoets.be/diergeneeskunde/
-
https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/ople...