Ik werk als operator van 6tot 14:10 mijn leidinggevende bepaald waneer ik met pauze moet, wat kan ik daaraan doen?

Ik werkte als operator bij floraholland aalsmeer we nemen ons pauze samen en op tijd 3:30 werken pauze, maar onze afdeling is overgenomen door andere bedrijf, die bepaalt waneer ik de pauze moet nemen en ook nog appart dus personeel moet appart pauze nemen niet samen dat betekent voor sommige medewerkers pas na 6uur werken dan pauze nemen we hebben een contract van 38uur per week in een 3ploegdienst
Graag hier reacties want ik denk dat personeel na 4uur werk moet een pauze nemen
Gr Amin

Weet jij het antwoord?

/2500

Zie de betreffende brochure hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/documenten/brochures/2011/04/29/de-arbeidstijdenwet-nederlands Zolang ze zich aan die wettelijk verplichte 30 minuten houden, doen ze dus niets verkeerd.

Toegevoegd op 16 november 2019 14:51: tekst

De leidinggevende kan inderdaad bepalen wanneer de pauze genomen moet worden. Bij een gewone werkdag van standaardlengte is de enige regel dat iemand die anger dan 5,5 uur werkt recht heeft op minimaal 30 minuten pauze. Evrntueel te splitsen in 2 keer een kwartier. En nog een regel is dat de werktijd niet mag beginnen of eindigen met de pauze, de pauze moet echt een onderbreking zijn van de werktijd. Dus als iemand om 08 00 uur begint en acht uur moet werken dan is het nog steeds binnen de regels dat de pauze om 14.00 uur begint. Of al om 09.00 uur. Dat is de wet. In een CAO kan een betere regeling op dit gebied worden afgesproken. Er staat ook niet in de wet dat je samen met andere werknemers pauze moet hebben.

Toegevoegd op 16 november 2019 15:06: bron, tekst
Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100