Mag stage van mij vragen of ik met kerst en oud en nieuw werk?

Tijdens mijn vakantie moet ik van mijn stage bedrijf werken. Dit kan ik begrijpen, mijn eigen werk verwacht dat ik ook werk. De hele vakantie ben ik in de weer. Met 1e kerstdag moet ik ookal werken bij mijn huidige werk. Mijn stage vraagt van mij 1e en 2e kerstdag te werken en ook nog eens met oud en nieuw? Hier krijg ik overigens niet naar betaald. Bij mijn huidige werk wel. Dan krijg ik 200% betaald.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je stageverlener mag je altijd vragen of je met die feestdagen komt werken. Dat betekent echter niet dat je daarmee akkoord hoeft te gaan. Stagiaires zijn geen gecontracteerde werknemers. Uit ervaring weet ik, dat er op soms oneigenlijke manier gebruik wordt gemaakt van een stagiaire. Je hebt weinig of niets te zeggen over een eventuele stagevergoeding en over je werktijden. Je zou hierover contact kunnen opnemen met je stagebegeleider. Zeker, omdat de vraag van de stageverlener een overlap betreft met je normale werk.

Ja hoor, en zoals het Stage-bedrijf jou mag vragen om met de feestdagen te werken , waarom niet?, zo mag jij ook jouw wensen op tafel leggen. Om te beginnen ben je 1 persoon en aangezien je met 1e kersdag al werkt zou ik aanbieden om dan met Oud&Nieuw te werken. ---Of als zij dat fijner vinden wel 2e kerstdag maar dan vrij met Oud&Nieuw.--- Het is niet slim om gewoon nee te zeggen. Het is werk en zij willen genoeg mensen inplannen. Niet redelijk van Stage zou zijn om je ook 2e kerstdag te vragen omdat je 1e kerstdag al werkt. Kleedt het een beetje redelijk in: "Natuurlijk wil ik helpen! Ik kan met O&N werken! Nee, ook met kerst! Dat is niet redelijk, vertel dat je 1e kerstdag al werkt en daarom niet beschikbaar bent. O&N biedt je aan... met plezier! Pokerface helpt en niet boos worden. Als er een andere vraag komt, NIET meteen reageren, zeg beter "Ik kom er z.s.m. op terug." Onderhandelen @syl282 moet je ook leren :) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100