Mag mijn werkgever mijn verlof weigeren?

Hoi ! Ik ben 20 jaar oud en werk als parttimer in de detailhandel , ik heb laatst voor 7 dagen verlof aangevraagd omdat ik van mijn 3 weken vakantie nog een week tegoed heb ... Toen ik dit wilde invullen voor eind december 2018 word mij doodleuk verteld dat niemand bevoegd is om in december vrij te nemen vanwege verwachte drukte ... Ik vind dit maar vrij krom in elkaar zitten met de volgende redenen :
1: niemand mag vrij in december waarom mag leidinggevend personeel dan wel vrij op de feestdagen (staat ingevuld en wel op de agenda) ?
2 : er staat nergens in mijn contract aangegeven dat ik geen vrij mag nemen in december ...
3 : ik heb mijn verlof ruim 5 maanden van te voren aangeven en toch word het afgewezen

Ook heb ik alleen maar 1 kopie met handtekening van mijn eerste contract thuis liggen en mijn 2e en 3e contract ( zit nu in mijn 3e contract ) heb ik nooit gezien of ondertekend en na meerdere malen dat aangekaart te hebben en ook nooit wat van heb gehoord heb ik het idee dat ik nu voor jan lul werk.

Ik hoor graag van toekomstige reacties !

Weet jij het antwoord?

/2500

Je contract is dus gewoon van rechtswegen verlengd niets mis mee. Ja je werkgever kan om inderdaad drukte weigeren om je die week vrij te geven neem dus een andere week.

Het mag wel, maar enkel als er een zwaarwegend belang genoemd kan worden. https://www.lindasresources.nl/hrblog/verlof/verlof-weigeren-afkeuren/ Check het personeelshandboek, CAO of contract Kijk altijd in een personeelshandboek CAO of contract wat er is afgesproken over hoe je verlof dient aan te vragen. Bedrijven kunnen bepaalde afspraken, periodes of termijnen hebben om de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Met het tekenen van je contract ben je hier vaak mee akkoord gegaan. De werknemer bepaalt wanneer en hoelang In principe is het zo dat een werknemer bepaald wanneer die verlof wilt opnemen. De werknemer is meestal leidend. Werkgevers zijn verplicht om te zorgen dat hun werknemers vrij kunnen nemen. Werkgevers doen er ook goed aan om verlof te stimuleren vanuit de zorgplicht die zij hebben en om te voorkomen dat er veel te veel verlofuren worden meegenomen naar een nieuw jaar. Afkeuren moet binnen twee weken: De werkgever dient binnen twee weken een eventuele afkeuring of akkoord af te geven. Mocht jij dus binnen twee weken niets horen dan kan de aanvraag als geaccepteerd beschouwt worden en heeft de werkgever pech! Afkeuren verlof moet ook met een gewichtige reden: Afkeuren mag alleen met een gewichtige reden. Dit moet betekenen dat jouw vakantie dusdanige ernstige verstoring van het bedrijf veroorzaakt. Kortom als jij er niet bent dan loopt alles in de soep en heeft dit ernstige gevolgen. Dit is zelden het geval, want meestal is iedereen wel vervangbaar . De werkgever moet er ook voor zorgen dat jij met vakantie kunt gaan. Kortom: De werknemer is leidend en de werkgever mag het verlof niet zomaar afkeuren. Zorg wel altijd even dat verlof met andere collega’s wordt afgestemd en dat er rekening wordt gehouden met de collega’s die kinderen hebben. Alles moet ook wel weer naar redelijkheid en billijkheid gebeuren. Goed werkgeverschap en goed werknemerschap blijft ook altijd tellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100