Kan een docent mij verplichten zijn les te volgen?

Hallo,

Wij hebben een vak op school dat eigenlijk nergens voor geld niet voor ons eindresultaat hebben er ook geen examens van of iets dergelijks.
Daarvoor hebben we altijd wel een redelijk belangrijke les dus daar gaan de meeste wel heen, het vak daarna gaat dus meestal de helft weg.

Nu is hij dat zat en heeft hij deze mail gestuurd.

Vandaag zijn onderstaande studenten wel naar bedrijfsadministratie geweest maar niet naar mijn vak!
Dat accepteer ik niet! Zag ook niets in Rapid staan, ook al doe je dat alsnog dan ben je te laat!

Voor straf mogen jullie je op vrijdag 28 oktober om 8.45 uur melden bij mij, ik zit dan in onze teamkamer. Je krijgt dan een opdracht die je dan mag gaan uitvoeren op een door mij aangewezen plek!
Kom je niet dan zorg ik dat je een verzuimbrief krijgt, ook al zet je dan wat in Rapid!

Ik ben boven de 18 en mag dus zelf wel bepalen of ik kom of niet lijkt mij?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een school heeft een reglement, daar zal je je aan moeten houden. Je zult dus in je schoolreglement moeten nagaan of je al dan niet verplicht die lessen moet volgen. Dat neemt niet weg dat je, als je 18 bent, strikt genomen niet meer leerplichtig bent en dus helemaal geen school meer hoeft te volgen. Maar als je een school volgt, dan moet je wel doen wat je daar hebt afgesproken.

Zolang je op de middelbare school zit en nog geen diploma hebt, ben je verplicht om alle lessen te volgen. Hierbij maakt het niet uit of je nou 18 bent of niet. De regels daarna weet ik niet precies

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100