Mag een school afwijken met de zomervakantie?

Op internet staat dat de zomervakantie niet mag afwijken van afgespoken data, maar onze school begint een week eerder dan staat aangegeven op internet. Zijn hier nieuwe regels voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

De regels gelden alleen voor het basis- en voortgezet onderwijs. (Mbo, hogescholen en universiteiten vallen er dus niet onder). Met toestemming van het ministerie mag een school voor basis of voortgezet onderwijs van de regel afwijken. "Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt elk jaar de data voor 3 schoolvakanties vast. Scholen in  het basisonderwijs en voortgezet onderwijs moeten  zich aan deze data houden. Voor de overige vakanties geeft het ministerie adviesdata.  Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten bepalen hun vakantiedata zelf. Verplichte schoolvakanties Er zijn 3 verplichte schoolvakanties. De overheid stelt de data voor deze vakanties landelijk vast. Het gaat om:     2 weken kerstvakantie;     6 weken zomervakantie;     1 week meivakantie. Het ministerie  stelt de data voor de schoolvakanties vast in de Regeling vaststelling schoolvakanties 2016-2019. Scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs moeten zich aan deze data houden. Alleen in bijzondere situaties kunnen scholen hiervan afwijken. Hiervoor moeten scholen toestemming vragen aan het ministerie van OCW."

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/s...

Scholen mogen wel afwijken van de ADVIESdata betreft vakantiedagen. Alleen zijn er sommige 'verplichte verlofdagen' (dan hebben zelfs ambtenaars vrij) zoals bij oudjaar, tijdens die dagen is het wel verplicht om vrij te houden. Scholen dienen aan x aantal uur lesuren te voldoen, waarbij ze zelf mogen invullen wanneer ze de vrije dagen geven. De meeste scholen houden zich wel aan dat advies, maar dat is niet verplicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100