Wie is de eigenaar van een afstudeer eindproduct?

Onlangs een afstudeerproject afgerond m.b.t. het herbestemmen van een bepaald gebouw. het plan omvat een complete studie omtrent het herbestemmen vna een gebouw, inclusief haalbaarheidstudies, bouwtekeningen, omgevingsvergunningen, berekeningen etc. Nu rest mij de vraag: wie is de eigenaar van het 'ontwikkelingsplan'?

Ik heb een duale studie gevolgd, wat betekend: 2 dagen per week naar school, 3 dagen per week werken (tijdens werken bepaalde competenties behalen die met school afgesproken zijn)

Tijdens de afstudeerperiode zag mijn rooster er als volgt uit: 3 dagen in de week werken (onafhankelijk van het afstuderen) en 2 dagen per week thuis zitten om af te studeren. tijdens deze 2 dagen heb ik het afstudeerproject conform bovenstaande omschrijving opgestart, uitgevoerd en afgerond. De enige link met het bedrijf is dat hun met het idee kwamen dat dit gebouw leeg stond en een herbestemming misschien een leuk onderwerp is.

Contractueel gezien: ik was in dienst van een detacheringsbureau, wat mij uitleende aan het bedrijf waar ik dus de 3 dagen in de week werkte.

Mijn ultieme vraag luidt dus:
Wie is nu dus 'eigenaar' van het complete onderzoek / afstudeerproject? Ik, het bedrijf waar ik werkte of het detacheringsbureau?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er een detacheringsovereenkomst is dan moet die uitsluitsel geven. Het volgende is gebruikelijk: > Jij werkt voor een detacheringsbureau. Er moet een overeenkomst zijn waarin is vastgelegd wie eigenaar is van datgene wat jij bedenkt en doet. Doorgaans zal het zo zijn dat in de overeenkomst staat dat je opdrachtgever eigenaar is (geen bedrijf zal je willen inhuren als jij eigenaar blijft van datgene wat je maakt) > Tussen de opdrachtgever en het detacheringsbureau zal een overeenkomst zijn waarin vermeld wordt dat de opdrachtgever eigenaar is van datgene wat de gedetacheerde maakt of bedenkt. De opdrachtgever moet ook toestemming geven dat je je materiaal mag gebruiken voor afstuderen. Impliciet is dat in jou geval gedaan doordat ze zelf de suggestie van de opdracht hebben gegeven. Verder hangt het dus af van wat in de overeenkomst staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100