Wat voor diploma heb je nodig om uitsmijter te zijn?

Beveiliger in discotheken dus. Mag de discotheek zelf beslissen wie ze aannemen of moeten uitsmijters daar een diploma voor hebben. Zo ja, wat voor diploma? Zijn er ook verschillende?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn meerdere diploma's die voldoen: Sowieso Beveiliger of Horecaportier. Veel mensen kennen die laatste benaming niet. Ik ben zelf werkzaam als beveiliger... Als je echt zeker weet dat je altijd "uitsmijter" wilt blijven zou ik voor het diploma horecaportier gaan. Dit is het snelst en het goedkoopst. Maar met het diploma beveiliger kan je veel meer. Dan kun je alle kanten op in de beveiliging waaronder horecaportier. LET OP: Er is qua opleiding aanbod veel kaf onder het koren. Bij een officieel beveiligers diploma hoort altijd een examen van de SVPB. Bied het opleidingsinstituut dit niet aan is het diploma niet erkend en mag je niet als beveiliger werken. Ditzelfde geld voor de opleiding horecaportier. Deze moet altijd een examen hebben van de SVH, zo niet is de opleiding niet erkend en mag je niet als horecaportier werken. Onderstaand 2 links van de svh en de svpb. Mijn advies: Kies voor de opleiding beveiliger. Dat is een erg leuk vak. En als het je als horecaportier niet bevalt kan je altijd switchen naar bijvoorbeeld receptie diensten, werken in de gevangenis, mobiele surveillance, winkel surveillance.....etc etc. Bij het diploma horecaportier kan je alleen als horecaportier aan de slag en wil je dan alsnog iets anders doen binnen de beveiliging moet je alsnog een beveiligers diploma halen. In de link van de SVH kan je vinden welke diploma's voldoen om als horecaportier te werken. Sommige diploma's zijn niet meer te halen, dat zijn de oude beveiligers opleidingen van vroeger die nu vervangen zijn. Heb je geen van deze diploma's dan moet je het diploma beveiliger 2 of Horecaportier halen.

Bronnen:
http://www.svh.nl/examens/horecaportier.html
http://www.svpb.nl

Diploma Beveiliging. Overigens, bij onze lokale discotheek, staat gewoon altijd een sterke kerel bij de deur, die daar sowieso geen diploma voor heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100