Is het mogelijk om de lessen niet meer te kunnen volgen van een bepaald vak als je geen leerplicht meer heb?

Staat hier iets in over de wet?
Ik wordt namelijk aan het lijntje gehouden door m'n engels docent omdat m'n verzoek was om de engels lessen niet meer te volgen en alleen de toetsen en examens te maken. Weliswaar op school te blijven.

Volgens mij mag het nog geeneens een leerling gedwongen in zijn lessen houden omdat men zich moet bewijzen dat hij/zij het kan als je en geen leerplicht meer heb en de resultaten van de examens van je vorige opleiding uitstekend zijn. Staat hier ook iets in van de wet?

Toegevoegd na 1 uur:
Het gaat over een MBO opleiding (niveau 3) daar is Engels nog niet verplicht. Ik heb hiervoor nog een niet afgeronde opleiding gedaan (MBO niveau 3) en daarvoor het VMBO kader gehaald.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang je nog op school bent, gelden de regels van de school. De regels en de lesroosters die voor alle leerlingen gelden, moeten worden gevolgd, leerplicht of niet. Sla die er dus op na. Ben je niet meer leerplichtig maar heb je nog geen diploma op MBO2-niveau, noch een havo-, noch een VWO-diploma dan ben je kwalificatieplichtig tot je 18 bent of tot je eerder zo'n diploma hebt behaald. Die kwalificatieplicht kun je beschouwen als een voortgezette leerplicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100