Hoe zit het Hongaarse basisschoolsysteem in elkaar?

Ik vind het namelijk op internet nogal onduidelijk. De ene zegt dat het 8 jaar duurt in 2 blokken van 4 jaar en de ander zegt dat je kan kiezen tussen 4, 6 of 8 jaar basisschool. Heeft iemand misschien enig idee hoe dit in elkaar steekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is in principe 8 jaar. Maar als je naar het gymnasium wil dan kan werkt het net even anders. Dan kan je al na 4 of 6 jaar basisonderwijs naar dat schooltype overstappen, maar dan volg je daar wel een langere opleiding ( 8 of 6 jaar) in plaats van de normale 4 jaar.

Bronnen:
https://www.nuffic.nl/bibliotheek/onderwij...

Het basisonderwijs duurt 8 jaar.

Bronnen:
https://www.nuffic.nl/bibliotheek/onderwij...

Het begint op 6-jarige leeftijd, dan ga je naar de basisschool. dat heeft twee blokken van 4 jaar, de onderbouw is klas 1-4 en de bovenbouw is klas 5-8. Maar: er is een keuze aan middelbare scholen, sommige accepteren kinderen vanuit de 4e klas en dan heb je 8 jaar middelbare school. Een ander type middelbare school duurt 6 jaar, en daar kan je na je 6e jaar basisschool naar toe. En de traditionele middelbare school duurt 4 jaar, en daar ga je naartoe na 8 jaar basisschool. Toegevoegd na 1 minuut: voor de 6- en 8-jarige middelbare school is een toelatingsexamen verplicht, betreft wiskunde (ja dat is daar al op de onderbouw in de basisschool gegeven) en verder Hongaarse taal.

Bronnen:
http://muszakikiado.hu/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100