Als je een buitenlandse taal vloeiend zou willen beheersen, welke zou dat dan zijn en vooral: waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chinees omdat door verschrikkelijk veel mensen wordt gesproken. Spaans omdat dat in de rest van de wereld wordt gesproken en Mistica heeft ook een punt dus doe Latijn ook maar. En aangezien ik er drie koos ben ik tevreden als ik ze net zo goed beheers als m'n andere vier talen, Nederland, Duits, Engels en Frans. Bijna vloeiend :)

Latijn.. omdat er zoveel geschriften in latijn zijn van vroeger. Het is een taal die voornamelijk in de oudheid werd gebruikt en met name in die culturen die veel verder waren qua beschaving. Als je latijns kent is Spaans ook goed te leren volgens mij, omdat het net als Frans en Italiaans van deze taal is afgeleid. Latijnse namen worden nu nog steeds veel gebruikt in de medische wereld. Het is handig om te weten wat ze betekenen omdat je daardoor ook vaak begrijpt wat ze inhouden.

Chinees... dat wordt in de nabije toekomst ook één van de wereldtalen. De economie van dat land ontwikkelt zich in een razend tempo.

Russisch, lijkt me een mooie taal. Lijkt me sowieso heel grappig om een keer bij twee buitenlandse mensen te staan die net denken alsof je de taal niet beheerst en dan plosteling vloeiend meepraten.

Ik spreek al vloeiend Nederlands en Frans en het Engels gaat ook de goede kant op, dus dat vind ik al genoeg.

Servisch, de reden lijkt me voor de hand liggend ;)

Hongaars. Ik kan moeilijk zeggen dat het leuk is met 35 naamvallen, maar ik heb het een aantal keer gehoord en ben er gewoon verliefd op. Zie ook de punten die ik bij een soortgelijke vraag aandroeg: "Wat is de mooiste taal?" o.i.d..

Ik denk dat ik Frans beter zou willen leren. Ik zit nu op een redelijk basisniveau, maar niet vloeiend. Ik vind het een prachtige taal en zou het erg leuk vinden als ik deze vloeiend kon spreken!

Oud Grieks.

Spaans & Frans

Spaans, omdat ik dat heel mooi vind klinken. En mn vriend en zijn familie spreken het ook allemaal een beetje.

Italiaans omwille van de muziek in de intonaties.

Russisch. Prachtige, rijke taal en economische een belangrijk land.

Ha, die Coby&John; Italiaans, omdat zo'n beetje alles wat er in die taal wordt gezegd een stuk zonniger & sappiger klinkt dan in andere talen.

Italiaans en Noors. Italiaans omdat ik een paar Italiaanse vrienden heb - lijkt me leuk om met ze mee te kunnen praten, want tegen elkaar praten ze zoooo snel haha en Noors omdat ik het een geweldige taal vind.

Engels, de mooiste en handigste taal op de wereld. En anders misschien Japans, lijkt me leuk daar :)!

surinaams! mijn moeder spreekt het en ik vind het niet leuk als ze dat gaat spreken zonder dat ik weet wat ze zegt.

Japans, Hebreeuws, Farsi en een scandinavische taal.

Spaans! Schijnt een wereldtaal te zijn, ik vind de taal en de uitspraak gewoon erg mooi klinken

Engels en Arabisch! Engels is heel handig en Arabisch vind ik hele mooi.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100