Mag een afdelingsleider een leerling beledigen?

Ik ben laatst uit de les gehaald omdat de afdelingsleider binnenliep en vroeg of ik ook was gekomen naar de les als het niet op het rooster stond, ik antwoordde hier naar eerlijkheid Ja op en werd toen uit de les gehaald, waarna hij letterlijk zei dat ik beter van school kon wisselen, en dat hij niks heeft aan leerlingen die vakken onintressant vinden, waarop ik zei dat iedereen waarschijnlijk iets niet intressant vind om te doen op zijn werk, waarna hij antwoordde met dat ik dan maar bij de albert heijn (jumbo plus enz.) moet gaan werken voor de rest van mijn leven, verder kreeg ik nog meer naar mijn hoofd gegooid en werd het uiteindelijk een zeer intimiderend gesprek van een kwartier waar ik nog meer naar mijn hoofd gegooid kreeg.

Ik ben hier al flink beledigd door, ik vind het absurd dat ik voor zo'n licht ding een kwartier uit de les wordt gehaald ( het was levensbeschouwing maar toch). Ik zit op de bovenbouw van het VWO en verwacht dat er meer van me terecht komt dat de rest van mijn leven vakken vullen bij de supermarkt (niks ten nadele van de mensen die dat hun hele leven doen).

De volgende dag kwam de afdelingsleider weer binnen en vroeg ditmaal uit het niets wie in de klas het een goed idee vind om mij van school te sturen.

Even voor de duidelijkheid ben ik geen "probleem"leerling die er al drie keer uitgestuurd is ofzo. Maar kan een afdelingsleider zo'n opmerking maken, en wat kan ik er het beste aan doen, ik heb het al besproken met de mentor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mag het? In principe ligt het er aan hoe het gebracht wordt. Belediging is strafbaar en wat je afdelingsleider deed door en publique te vragen of het een goed idee is om jou van school af te trappen neigt naar smaad en dat is eveneens strafbaar. Ik zou met je ouders naar de directie gaan en daar formeel een klacht indienen, want zo hoort een afdelingsleider niet met zijn of haar kinderen om te springen. Ik ben alleen bang dat je gerechtelijk weinig kan beginnen.

Nee, dit mag zeker niet! Ik zou dit met het schoolhoofd bespreken. Je moet wel goed nadenken over de oorzaak hiervan. Is er ooit iets voorgevallen of heb je ooit brutaal tegen hem gedaan?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100