Is een vwo-diploma verplicht voor een kinderarts?

Ik zou graag kinderarts willen worden en zit nu in 3 havo. Kan ik via de havo naar de hbo en dan naar de universiteit of moet in m'n vwo-diploma ook perse halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor het VWO is niet verplicht. De universiteit nà het HBO is ook een mogelijkheid. Je latere werkgever zal ook nooit naar je VWO diploma vragen, maar naar de relevante diploma's. Je middelbare school diploma is dan niet meer interessant

Nee, je hoeft niet perse een vwo diploma te hebben. Je kan ook na je havo een hbo propedeuse halen, om vervolgens door te stromen naar de geneeskunde opleiding op de universiteit.

Een VWO-diploma is niet per se nodig, maar je moet wél voldoen aan de vakkeneis: je moet biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde op VWO-niveau hebben gedaan. Dat kan door na de HAVO het VWO te doen met deze vakken, door staatsexamens op VWO-niveau te doen in die vakken of eventueel door middel van een colloquium doctum (toelatingsexamen, kan pas als je 21+ bent) deze vakken te laten toetsen (ook op VWO-niveau). Je kunt wel na een HBO-propedeuse of volledige HBO-opleiding geneeskunde gaan doen, maar dan moet je wél alsnog de verplichte vakken op VWO-niveau halen. Je kunt dus niet, zoals bij veel andere universitaire studies, met alleen een HBO-propedeuse instromen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100