Wat is de beste en makkelijkste manier om te studeren?

Ik ben momenteel met de opleiding Schoonheidsspecialiste bezig, mijn droom die ik eindelijk na 20 jaar heb kunnen waarmaken. De theorie is erg zwaar, heb ik altijd onderschat en heb nu dus ook veel respect voor de Schoonheidsspecialistes, ik voel me haast dokter. Het gehele menselijke lichaam komt aan bod en er wordt heel diep in gegaan op de stof.. vreselijk.. ik heb erg veel moeite om deze stof tot mij te krijgen, het is heel erg veel.. iemand een goede tip? Ik maak aantekeningen, tekenen, stampen.. maar dan nog! En het ergste van alles, zodra ik het heb gehaald mag ik het deleten 90% heb je niet meer nodig in de praktijk... :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ai, dat klinkt inderdaad behoorlijk pittig! Maar zoals je al aangeeft, probeer je al heel veel om het te onthouden! Ook geef je aan dat je 90% niet meer nodig zal hebben in de praktijk. Maar bekijk dit eens van de positieve kant: Je hebt ongelovelijk veel geleerd, je weet over het menselijk lichaam veel meer dan menig andere. Juist als je zorgt dat je die 90% kennis onthoudt, kun je dat gebruiken wanneer je je wil verdiepen in een bepaald deel van het lichaam en daar je expertise van wil en kunt maken. Geloof mij, alle kennis heb je óóit nog wel een keer nodig. Je bent sowieso iets 'wijzer'. Je weet weer meer dan voorheen. Daarnaast, als je het positief ziet, (het extra leerwerk) leer je het beter/sneller dan wanneer je er negatief tegen aankijkt. Daardoor ga je er tegenop zien en maak je het jezelf alleen maar moeilijker. Dus mijn tip: Probeer de positieve kant in te zien! En: Bespreek je leerstof met anderen. En discusieer erover. Het is gebleken dat je het beste en snelste leert door over de leerstof te praten met anderen en het anderen uit te leggen. Heel veel succes!!! :)

Verleen er levensbelang aan... Als het zo belangrijk wordt dat je leven ervan af hangt... Als je jaren gevangen zit in een doolhof en ik vertel je EENMAAL slechts de weg eruit, denk je dat je niet METEEN alles onthoudt? Dus de importantie alleen, doet het... Toegevoegd na 40 minuten: zoek anders de beste studeermethode op: sq3r methoden op wikiwiki...

Het komt maar zelden voor dat iemand weet wat hij later gaat doen. richt je op de huidige situatie en maak er het beste van. Elke studie werpt vruchten af. Al weet je van te voren niet waar het toe leiden zal.

Ik heb het bijna altijd zo gedaan,dat ik het hele theorie boek,helemaal overschreef,op mijn eigen manier. alleen belangrijke onderwerpen noteren,niet alle verhalen er omheen. hierdoor lees je eerst de tekst,en je schrijft het ook nog eens een keer op,en dan blijft er al veel hangen. je maakt als het ware het boek opnieuw, alleen in je eigen versie,bij mij heeft dat enorm geholpen. het meeste wat je moet leren heb je na die tijd helemaal niet nodig of je vergeet het toch snel weer,maar met de examens moet je het wel weten.

Naast dat je "het boek overschrijft" met de dingen die voor jouw nieuw zijn, heb ik ook de volgende manier om te leren: eerst schrijf ik dus een zeer uitgebreide samenvatting, van vele A-4'tjes lang. Als ik het boek "uit" heb pak ik een leeg papier welke ik in 8 delen vouw (eerst door de midden, en dan nog een keer door de midden enz). Je kunt ook met potlood of pen 8 gelijke vakken tekenen op een leeg papier. Vervolgens schrijf je per vakje 1 hoofdstuk! Klein schrijven helpt, maar je dwingt jezelf er nu echt toe om echt alleen de belangrijkste dingen op papier te zetten. Omdat je deze belangrijke punten goed wilt uitzoeken, zul je de samenvatting die je hebt geschreven zeer goed moeten doornemen, waardoor je voor de derde keer de stof tot je neemt. Voor je examen kijk je alleen nog maar naar het blaadje waar alle hoofdstukken heel kort staan omschreven. Als je de stof goed hebt opgeslagen, hoef je alleen maar een begrip (enkel woord) te zien om te weten wat er mee bedoeld wordt! Zijn er dingen bij die je niet weet, dan moet je daar dus nog naar kijken voor het examen! Zelf volg ik een studie vliegtuigtechniek. Ik maak 2 examens in de week, van boeken met ongeveer 700 bladzijde. Deze examens moet ik op minimaal 75% afronden om te slagen. En deze manier helpt mij daarbij!

je doet al heel veel herhalen is een goede methode. en afkortingen of geheugensteuntjes maken. bijvoorbeeld met biologie onthield ik k-c-g-e in de kern van de cel zitten de genen erfelijke eigenschappen opgeslagen. al die lesstof geeft een goede basis. en: alles wat je leert maakt je tot een rijker mens, het is nooit voor niets geweest. succes! met et waarmaken van je droom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100