Wat is koordschrift, blokschrift en bandschrift?

Ik heb al geprobeerd om op Google te zoeken naar de antwoorden, maar deze kan ik helaas niet vinden. Het liefst (als jullie het antwoord weten) zou ik het ook willen zien op afbeeldingen, zodat het visueel wordt voor mij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koordschrift is het "aan elkaar schrijven" van letters zoals je doet wanneer je zelf schrijft zoals je dat op school hebt geleerd. Deze vorm van schrijven wordt "koordschrift" genoemd omdat alle letters van een woord als het ware één doorlopend koord vormen. Je haalt immers de pen niet van het papier tijdens het schrijven van een woord (met uitzondering van de puntjes op de i en de j, en eventuele trema's en andere accenten). Blokschrift is een schrift waarbij je elke letter als losse letter schrijft. Meestal wordt van "blokletters" gesproken. De meeste mensen kennen daarbij alleen de hoofdletters, maar blokletters bestaan zowel in kleine als in grote letters. Bandschrift is een kunstzinnige manier van schrijven. De letters worden als het ware getekend. Ze bestaan daarbij uit een "band" die in de vorm van de betreffende letter is gebogen. Voorbeelden zeggen waarschijnlijk een stuk meer: --  Koordschrift: zie het eerste plaatje voor elke letter in koordschrift. Bij echt koordschrift verbind je dus alle letters van een woord tot één doorlopend koord. --  Blokschrift: zie het tweede plaatje voor de blokletters. --  Bandschrift: zie de link hieronder voor voorbeelden.   Toegevoegd na 2 minuten:   Plaatjes uploaden werkt niet, merk ik. Dan maar zo: Koordschrift: http://www.stedelijkonderwijs.be/sites/default/files/scholen/%5Bsite%3Acurrent-group%3Agid%5D/page/1%20letters.jpg Blokschrift: http://2.bp.blogspot.com/-jR68-9_3c_A/T9crD9ufcPI/AAAAAAAAAQU/xicLR1t67rU/s1600/Letterkaart.jpg  

Bronnen:
http://quagga-illustrations.de/?s=bandschr...

koordschrift:schrijftrant waarbijletters en verbindingen dezelde dikte hebben. blokschrift:schrift in blokletters Voor bandschrift vind ik niets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100