Hoeveel aanmeldinge heeft Rechtsgeleerdheid aan de UvA?

Ik ga volgend jaar waarschijnlijk de studie Rechten doen aan de Universiteit van Amsterdam, en vroeg mij af hoeveel aanmeldingen zij elk jaar ontvangen? Las ergens dat er 603 studieplekken zijn, en vraag me nu dus af hoeveel aanmeldingen er binnenkomen, om een beetje mijn kansen te kunnen berekenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vorig jaar was er plaats voor 800 en waren er 500 a 600 aanmeldingen, dus toen plek zat. Waar komt die 603 vandaan? (ook een apart getal, een rond getal als 600 zou logischer zijn) Voor zover ik kan vinden is er nu geen numerus fixus meer. http://www.uva.nl/onderwijs/bachelor/bacheloropleidingen/bacheloropleidingen/bacheloropleidingen/content/folder/rechtsgeleerdheid/toelating-en-inschrijven/toelating/toelating.html

De landelijke numerus fixus voor Rechten zou vorig jaar weer worden ingevoerd, maar werd uiteindelijk afgeschaft omdat het totaalaantal plaatsen bij lange na niet werd gehaald (ik meen 3800 om 5000 plaatsen). Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat het volgend jaar anders zou zijn. Maar houd het wel in de gaten, vooral rond januari/februari; meestal moet je je uiterlijk april/mei voor de opleiding aanmelden.

Bronnen:
http://www.rechtenstudie.nl/landelijke-num...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100