Kun je met een havo of hbo diploma naar oxford universiteit?

Ik wil echt heel graag in oxford studeren, maar ik weet niet of dat ook met een havo diploma of hbo diploma kan, want in Engeland kennen ze helemaal geen havo of hbo. Wilt u deze vraag alstublieft niet verwijderen.

Toegevoegd na 2 minuten:
En welke voorwaarden zijn er?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan absoluut niet! Je moet minstens een VWO diploma en een gemiddelde tussen de 8 en 10 hebben om uberhaupt kans te maken. Daarnaast moet je verder een goed profiel hebben en ook veel nevenactiviteiten hebben. M.a.w. met een havo diploma ben je echt kansloos (de bron is Oxford zelf), maar dat is ook logisch, ook in Nederland kan je met een HAVO diploma niet naar de universiteit, dus het zou raar zijn als een topuniversiteit lagere eisen zou hanteren. Overigens, in Engeland hadden ze tot voor kort, begin jaren '90, weldegelijk een soort HBO, de polytecs, deze mogen zich inmiddels univeriversity noemen en zijn vaak te herkennen aan toevoeging als "metropolitan". Deze universiteiten zijn lager aangeschreven dan de 'oude' universiteiten en hebben daar een vergelijkbare reputatie met de HBOs hier. M.a.w. dat verschilt bestaat daar indirect weldegelijk.

Bronnen:
http://www.ox.ac.uk/admissions/undergradua...

poeh dat is nogal wat Oxford is niet niets ik heb wel eens gehoord dat je daar voor elk vak niet lager dan een 8 moet scoren en dat is de minimum eis en je moet minstens bachelor zijn volgens mij dus hbo plus bachelor moet kunnen maar missschien heb je hier iets aan ? zie link

Bronnen:
http://www.wilweg.nl/landen/verenigd-konin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100