Kan je op de VAVO een vak kiezen die je nog nooit hebt gehad?

Er is een studie waar ik super erg geïnteresseerd in ben. Alleen die is op universiteit niveau. Dit jaar rond ik me havo af en ga ik erna na de VAVO om me vwo diploma te halen in een jaar. (Dan ben ik 17) Alleen zou ik dan een vak moeten kiezen die ik nog nooit heb gehad. Mij vraag is dus zou ik dan dat vak gewoon kunnen kiezen? En mag ik eigenlijk wel naar de VAVO met 17 jaar en al een havo diploma? Ik hoop het wel ..
Alvast bedankt ^^

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet 18 jaar zijn om naar de VAVO te kunnen, het is volwassenenonderwijs. Alleen 'probleemleerlingen' van 16 en 17 kunnen nog wel eens naar de VAVO gestuurd worden om zo mogelijk te voorkomen dat ze zonder diploma de school verlaten. Toegevoegd na 8 minuten: De VAVO is ondergebracht bij de ROC's. Als je een vak nooit hebt gehad of wanneer het niet in je profiel heeft gezeten, moet je wel het juiste 'beginniveau' hebben. Dat kan bijv . getest worden met een toelatingstest.

Er is voor het kiezen van een vak op de middelbare school geen ingangseis. Wel is het uiteraard, afhankelijk van jouw kwaliteiten en de moeilijkheidsgraad van het vak, nodig om extra te studeren voor het vak. Als je bijvoorbeeld geen kunstgeschiedenis hebt gehad wat bij ons pas in de vierde klas kwam bij tekenen na je vakkenkeuze, was het alsnog mogelijk om vanaf het HAVO tekenen erbij te kiezen, met kunstgeschiedenis erbij. Mits je een bijpassend profiel hebt natuurlijk. Je bent immers verplicht om een vak erbij te kiezen, omdat er meer eindexamenvakken zijn. De beste tip die ik je kan geven is overigens om contact op te nemen met de instantie waar je een VAVO-opleiding wilt gaan volgen over wat mogelijk is. Bij ons was het gebruikelijk om de juiste mensen op de middelbare school te contacteren, ook zij weten hier meer van af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100