Hoe kan ik een klacht indienen over stage?

Ik werk al best wel lang bij een bedrijf die te maken heeft met logistiek. Het enige wat ik moet doen is simpele/zware lichamelijke werk. 2 dagen per week moet ik met de vrachtwagen chauffeur mee en moet mee helpen met het lossen van zware spullen. En andere dagen moet ik bijna de hele dag karren afbreken. Ook krijg ik niks geleerd en krijg ook geen vergoedingen. Terwijl ze mensen aannemen die geen lichamelijke zware werk hoeven te doen en die krijgen gewoon betaald om een aantal bloemetjes neer te zetten bij de juiste vakken. Door deze stage ben ik flink in de schuld opgelopen omdat ik niks ervoor krijg en op mezelf woon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben je al in gesprek geweest met de stagebegeleider op de werkplek? Wat zeggen zij ervan? Je zou tegenover hen kunnen aangeven wat je leerdoelen zijn en dat je die niet haalt als je op deze manier verder gaat. Mocht je dit al hebben gedaan kan je contact opnemen met je stagebegeleider op je opleiding. Die kan in gesprek gaan met het stagebedrijf. Mocht dat niet helpen kan je samen met je opleidingsstagebegeleider een oplossing zoeken.

Helaas kan je over je stagevergoedingen niks afdwingen, hiermee moet je met je stagebegeleider van je stage in gesprek gaan. Wat betreft je taken? Het hangt ervan af, als ik alles zo lees, dan doe je waarschijnlijk MBO. Bij een MBO stage heb je, mits het niet een eerste jaars stage is, kerntaken gekregen die je moet tijdens je stage. Als je niet eraan toekomt om je kerntaken te doen, dan zou ik de school direct benaderen en het probleem aan hun voorleggen. Ga ook hiervoor in gesprek met je stagecoördinator van school. Verder hetzelfde tips als anderen: stoppen met rijlessen, ga iets zuiniger leven (goedkopere boodschappen, etc.) Verder kan je ook iets meer lenen voor je studiefinanciering. Ik lees dat je in totaal 778 euro per maand krijgt, je kan maximaal in totaal ongeveer 900 euro krijgen per maand, inclusief maximale lening en college krediet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100