Waar (of hoe) in Rotterdam kan ik een studenten woning vinden?

Een Italiaanse kennis van mij vroeg me of ik hun kan helpen met het vinden van een woning/appartement voor hun zoon die hier tijdelijk komt studeren. Hoe lang hij precies blijft weet ik nog niet, maar minimaal een half jaar. Waar begin in met zoeken en waar moet ik allemaal rekening mee houden?
Ik wacht op nog een paar antwoorden, maar voor nu heb ik niet meer gegevens dan: 1 persoon, vanaf 1 september, dicht bij centrum

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan via de Stichting Studenten Huisvesting. De website daarvan is www.sshxl.nl. De weg op de website wijst zich vanzelf. Voor internationale studenten is er onder meer het Erasmus International House. Informatie daarover is te vinden op http://www.sshxl.nl/shortstay/cm/accommodations_rotterdam/erasmus_international_house.html. Toegevoegd na 6 minuten: Verder is er The Student Hotel aan de Oostzeedijk. De website daarvan is http://www.thestudenthotel.com/rotterdam.

Bronnen:
http://www.sshxl.nl/shortstay/cm/accommoda...
www.sshxl.nl/
www.thestudenthotel.com/rotterdam

Kamernet.nl Is de grootste website waar kamers worden aangeboden. Is ook nog een idee, als bovenstaande niet voldoende is. Je moet wel een abbonement afsluiten, maar er staan genoeg kamers en appartementjes op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100