Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je een andere opleiding doen bij een neagtief BSA?

stel je zit om HBO A en je hebt daar de opleiding leraar geschiedenis, je krijgt een negatief bindend studie advies, kun je dan naar een andere hbo voor dezelfde opleiding? of moet je dan iets anders nemen bijvoorbeeld leraar aardrijkskunde?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
925

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dit is lang niet bij elke hogeschool hetzelfde. Vaak hebben hogescholen met meerdere locaties het zo geregeld, dat bij een negatief BSA, je op geen enkele locatie van die hogeschool die opleiding meer mag volgen voor de duur van een X aantal jaar.

Ik heb ook verhalen gehoord van mensen die bijvoorbeeld op de HvA een negatief bindend studie advies kregen en toen dezelfde opleiding bij bijvoorbeeld de Haagse Hogeschool wel hebben afgerond.

Het beste is dus om gewoon een andere school te benaderen waar deze opleiding ook wordt gegeven, en daar navragen of jouw BSA een belemmering zou zijn om daar die opleiding te kunnen volgen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding