Als je zakt in klas 4 gymnasium, en je gaat naar een andere school, is dat dan atheneum of havo?

Ik bedoel, als je in klas vier niet overgaat heb je twee keuzes; je doet het jaar over OF je gaat naar een andere school. Maar is dat dan atheneum of havo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gymnasium en atheneum vallen beiden onder VWO. Je kunt als je gezakt bent in gymnasium 4 niet naar atheneum 5. Wel zijn er scholen die het mogelijk maken om als je gezakt bent in gymnasium 4, havo 5 te doen. En daarna kun je eventueel in een jaar je VWO diploma halen.

Ik ken ook een paar mensen waarbij ze op een andere school hetzelfde niveau hebben kunnen blijven doen terwijl ze op hun voormalige school zouden zijn blijven zitten (atheneum naar atheneum). Gymnasium 4 naar Atheneum 5 is dus geen onmogelijke optie, het ligt er aan hoe je gezakt bent, als je op latijn/grieks zakt dus bijvoorbeeld kun je alsnog atheneum 5 belanden)

Het ligt heel sterk aan hoe je staat voor je vakken naast Latijn en/of Grieks, sta je er goed voor dan zou atheneum 5 best mogelijk zijn, zo niet wellicht 5 havo

Dit zijn de mogelijkheden: - Opnieuw Gymnasium (of atheneum) 4, dit spreekt voor zich. Je blijft gewoon een jaar zitten. De school zal tegen jou zeggen of zij het blijven zitten waardevol achten. - Naar atheneum 5 kan praktisch gezien niet. Als je naar atheneum 5 gaat, ben je verplicht om een vreemde taal erbij te kiezen. Waarschijnlijk heb je deze taal niet nu gehad en dan zal je dus een compleet leerjaar achterstand moeten inhalen. - HAVO 4, meest waarschijnlijke optie. Je stroomt af van het VWO naar de HAVO. Dit zal waarschijnlijk ook het advies van de school zijn. - HAVO 5, je kunt alléén naar HAVO 5 als je op papier ook naar VWO5 zou mogen. Ben je dus gezakt (voldoe je dus niet aan de slaagregeling), dan kom je ook niet in HAVO 5 terecht. Al met al is blijven zitten vaak niet succesvol, de school zal je hier een advies over geven. Bovendien zijn de keuzes die je geeft niet waar, je kunt ook gewoon afstromen binnen je eigen school, mits die school het niveau waarnaar je afstroomt wel geeft.

Dat ligt aan wat de school wil. Het kan gymnasium 4 worden of atheneum 4 of havo 4, havo 5 is bijna nooit mogelijk omdat in havo 4 al dingen voor het examen zijn afgerond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100