Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wanneer ben je een officiele school?

Wat als je thuis cursussen geeft. Ben je een echte school en verplicht om te aan te schoolvakanties te houden.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als je thuis cursussen geeft ben je geen school. Je hoeft je dus ook niet aan de vakanties te houden. Afhankelijk van de cursus die je geeft (bv bijles wiskunde) kan het wel handig zijn om die te volgen, je cursisten zullen weinig zin in de cursus hebben als ze vrij zijn van school.

Geef je bv handwerkcursussen aan volwassenen dan ligt dat weer anders.

Als je jezelf een school wilt noemen moet je aan allerlei basiseisen voldoen. Ongetwijfeld kun je hier meer over vinden bij de onderwijsinspectie. Gaat het om andere cursussen dan die in het reguliere onderwijs worden gegeven (bv hondentrainingen) dan kun je ongetwijfeld bij de betreffende landelijke vereniging terecht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Volgens mij is school een rekbaar begrip. Wikipedia zegt het als volgt: "Een school is een instelling waarin onderwijs gegeven wordt". Ook het Van Dale woordenboek geeft aan dat een school een "inrichting waar onderwijs wordt gegeven" is.
Als we cursussen een vorm van onderwijs vinden kan je dus een school zijn, maar waarschijnlijk ben je geen 'officiele' school. Een 'officiele' school moet voldoen aan verschillendende wetten, bijvoorbeeld de wet op het primair onderwijs voor basisscholen. Daarnaast moet er aan extra eisen worden voldaan op het moment dat de school geld ontvangt vanuit de overheid.
Naast deze twee eisen vanuit de overheid worden opleidingen in het hoger onderwijs geaccrediteerd door de de NVAO, alleen opleiding die zijn goedgekeurd door deze organisatie worden door de overheid erkend.
Als je cursussen aanbied voldoe je waarschijnlijk niet aan de eisen en wetten waardoor je geen 'officiele' school ben. Je hoeft je dus ook niet te houden aan vakanties.

Overigens zijn er slecht 3 vakanties vastgesteld door de overheid: de kerst-, mei- en zomervakantie. De overige vakanties mogen bepaald worden door de school zelf, al moet er hierbij weer wel voldaan worden aan verschillende eisen met betrekking tot de hoeveelheid dagen les en vrij.

Bronnen:
wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/School_%28instelling%29
van dale: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=school&lang=nn#.U2Dknx9M3FY
wet op het primair onderwijs: http://wetten.overheid.nl/BWBR0003420
voorwaarde school: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vrijheid-van-onderwijs/zelf-een-school-oprichten
accrediatie: http://www.onderwijsinspectie.nl/onderwijs/Hoger+onderwijs/accreditatie
vakanties: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schoolvakanties/aantal-vakantiedagen-onderwijs
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding