Moet je frans/duits in je pakket hebben voor van vmbo tl naar havo te kunnen gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

*om van VMBO tl naar HAVO te gaan, heb je wiskunde of een tweede taal nodig. Of dat wiskunde of een tweede taal wordt (Frans/Duits) hangt er vanaf welk profiel / vakkenpakket je momenteel hebt. Vraag het evt. op school nog eens na voor meer informatie hierover: een belangrijke keuze lijkt mij. Bron: Handboek van leraren, ik studeer aan de lerarenopleiding

Ik ga volgend jaar naar havo, zit nu op tl. Ik heb wel duits in mijn pakket maar geen frans. Op mijn school hoef je geen frans of duits te kiezen als je naar havo wilt gaan omdat je op havo 4 verschillende profielen kunt kiezen en in 2 van van de 4 profielen heb je zowel frans als duits niet nodig! Het ligt er dus aan wel profiel je wilt gaan kiezen op havo. En misschien dat het op jouw school anders is, maar dat denk ik niet!

Het ligt aan het profiel wat je wil nemen op de Havo maar op de Havo kun je met alleen maar Engels als buitenlandse taal terecht: http://profielkeuze.qompas.nl/profiel.html?pro=1 http://profielkeuze.qompas.nl/profiel.html?pro=2 http://profielkeuze.qompas.nl/profiel.html?pro=3 Alleen als je kiest voor cultuur en maatschappij heb je OF Frans OF Duits er bij nodig: http://profielkeuze.qompas.nl/profiel.html?pro=4 en in dat geval hoef je geen wiskunde te kiezen. Welke vakken heb je nu op vmboT?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100