Studiefinanciering stopgezet, kan ik de rest van de maand nog reizen of stopt het meteen?

Ik heb mij begin deze maand uitgeschreven bij mijn opleiding. Dit heb ik aan DUO doorgegeven met datum 8 december 2013.
Ik kreeg een mailtje met daarin het volgende:

Voorkom een boete
Heb je je studentenreisproduct al stopgezet? Doe dit vóór of op de vijfde werkdag van de eerste maand waarin je geen recht meer hebt op studiefinanciering.

Maar nu vraag ik me af, moet dit binnen 5 dagen nadat ik het heb stopgezet? Dus tot 13 december? Of stopt de studiefinanciering altijd aan het eind van de maand, dus stop het pas in Januari en moet ik dus voor 5 Januari mijn studentenreisproduct stopzetten? (omdat ze zeggen: van de eerste maand waarin je geen recht meer hebt)

Ik heb geen zin in een boete dus ik zou het voor de zekerheid nu al kunnen doen maar aangezien ik over een paar dagen ver moet reizen wil ik graag zeker weten of ik er nog 'recht' op heb zodat ik hem nog een paar dagen langer kan houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor jou geldt dat je m.i.v. 1 januari 2014 geen recht meer hebt op de OV-kaart. (de maand na stopzetten studiefinanciering) Dus uiterlijk 5 januari 2014 stopzetten. Hoe zet ik mijn studentenreisproduct stop? 1.Ga naar een ophaalautomaat (zie www.ov-chipkaart.nl/adresvinder, kies voor stopzetten studentenreisproduct). 2.Houd je kaart voor de kaartlezer (NS-automaat), of steek je kaart in de pasinvoer (overige automaten). 3.Kies 'stopzetten producten' (NS-automaat), of eerst 'meer' en dan 'stopzetten' (overige automaten) om het studentenreisproduct stop te zetten. Je studentenreisproduct wordt dan direct van je OV-chipkaart verwijderd.

Bronnen:
http://www.studentenreisproduct.nl/veelges...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100