welke opleiding moet ik volgen en wat heb ik nodig om een pyscholoog te worden?

Ik doe op dit moment MBO 2 Handel , en wil graag pyscholoog worden , maar ik weet niet wat ik allemaal nodig heb en welke opleiding moet ik volgen op het MBO of HBO ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Na MBO2 moet je een MBO3 opleiding volgen en dan een MBO4 en dan kun je psychologie studeren op HBO niveau maar om echt goed werk te hebben kun je beter na 1 jaar HBO door naar de universiteit voor psychologie.

Op deze site http://www.nationaleberoepengids.nl/Psycholoog vind je deze informatie over de opleidingen tot psycholoog: "Opleidingen tot psycholoog Om Psycholoog te worden moet je minstens de HBO opleiding Toegepaste Psychologie hebben afgerond. Deze opleiding duurt vier jaar. Voor het Universitaire niveau van Psycholoog, waardoor je een wetenschappelijk Psycholoog wordt, moet je de WO opleiding Psychologie doen. Dit is een drie jaar durende Bachelor met een een tot twee jaar durende Master. Er zijn tegenwoordig ook thuisopleidingen psychologie die behaald kunnen worden, maar of deze voldoen is de vraag. Je hebt een verplichte registratie, bijvoorbeeld een NIP registratie. Je kan doorstuderen tot Klinisch psycholoog, GZ-pyscholoog, kinderpsycholoog of klinisch neuropsycholoog."

Bronnen:
http://www.nationaleberoepengids.nl/beroep...
http://www.nationaleberoepengids.nl/Psycholoog

Om echt psycholoog te worden, moet je de opleiding Psychologie aan een universiteit volgen. Binnen deze opleiding kun je je nog specialiseren. Toegepaste Psychologie op het HBO leidt niet op tot psycholoog, maar tot meer assisterende en begeleidende beroepen in de psychologie. Je kunt op de universiteit komen, door MBO af te ronden en vervolgens je propedeusejaar te halen op het HBO. Ook heb je het colloquium doctum (toelatingstoetsen zonder vereiste vooropleiding), maar hier zijn volgens mij kosten aan verbonden. Toegevoegd na 55 seconden: *MBO4 afronden

Bronnen:
http://www.hva.nl/opleiding/deeltijd/toege...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100