Kun je ook een wo studie doen terwijl je in het vakgebied van een hbo wilt werken?

Ik wil namelijk graag art-director worden. Dat is degene die sets of decors maakt alleen ik doe nu VWO5 en ik wil dat niet zo maar weg gooien voor een hbo studie. Daarom leek mij als WO studie bouwkunde wel leuk maar dat is erg technisch moet ik dan als ik art-director wil worden gewoon de hbo studie doen die daarbij past of kan ik daar ook komen met mijn WO studie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tuurlijk kan dat. Het is alleen maar een niveau. Een indicatie waar jij op kan presteren, als jij kiest om je passie te achtervolgen. Dan staat er door het gevolgd hebben van een wo studie je werkelijk niets in de weg.

Hoe breder je opleiding hoe beter. Art director is niet per definitie een vakgebied voor HBO. Als je snel en direct decorontwerper wilt worden is de meest logische keuze de hbo opleiding Vormgeving. http://profielkeuze.qompas.nl/beroep.html?ber=228 Er zijn veel mogelijkheden: Voor het beroep van decorontwerper zijn studies te volgen waaronder bijvoorbeeld de opleiding Theatre Design aan de HKU in Utrecht of een opleiding in Amsterdam, Limburg of Groningen. De opleidingen tot decorontwerper zijn HBO en vierjarig. Maar: Ook werken veel theatergezelschappen met kunstenaars. Maar met een WO bouwkunde heb je natuurlijk een degelijke basis. Jij bent dan degene die precies weet of een ingewikkeld plan uitgevoerd kan worden of niet. Je zult daarnaast wel het een en ander moeten doen om je specifiek het gebied van theater ed. te oriënteren. Ook daar zijn weer veel mogelijkheden: Zoek als student een bijbaan bij een theater of doe zoiets: http://www.laudius.nl/beroep/marketing-verkoop/singleview/cursussen/art-director.html?gclid=CKmc8vH_mboCFXDJtAodWDoA3w

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100